Spillerbørs og katedralprat med optimistiske 1894 Jessheim

Yezzfest artikkel

Supportene i 1894 Jessheim har ikke sett et bedre lag eller apparat rundt spillerne som skal representere Jessheim i fotballens nest øverste divisjon på 10 år. Jessheimpuls har invitert fansen til å stå for spillerbørsen i en sesong der Ull/Kisa skal kjempe helt i toppen. Spillerbørs kommer snart.

Hvem kjenner laget bedre enn supporterne som følger Jessheims fotballstolthet Ull/Kisa tettest av alle, hvis vi ser bort fra apparatet rundt laget? Det var vår tanke da vi inviterte Karl-Gunnar Nyborg og Kurt Kemi til å ta ansvaret for spillerbørsen og vurderingen av det hver enkelt spiller foretar seg på banen gjennom denne sesongen.

– Det er et oppdrag vi tar med glede, sier duoen som de siste årene har vært blant de fremste eksponentene når det kommer til å skape engasjement rundt fotballklubben som representerer Jessheim i toppfotballen.

Alt bedre i år

– Hva kan vi forvente oss denne sesongen, karer?

– Halve ligaen er byttet ut denne sesongen. Det betyr seks nye lag, og serien kommer til å bli jevnere enn noen gang, spår de to supporterheltene som har fulgt klubbens utvikling tett gjennom mange år. Og de liker det de ser i forkant av sesongen 2018.

– Vi har spillere på treårskontrakter og det har vært jobbet langsiktig og godt over tid. Klubben er i våre øyne blitt bedre på alle områder, og med en jevn og forsterket spillerstall så er i hvert fall ikke jeg i stand til å plukke ut de 11 som starter mot Ham-Kam, sa Kjell-Gunnar Nyborg noen dager før avspark.

Vokste opp på stadion

– Litt om deg, Karl-Gunnar?

– Jeg vokste opp på Jessheim stadion, og jeg har fulgt med på Ull/Kisa helt siden Mo (Mohammed Abdullah, red.anm.), “Skreia” (Stein Vidar Karlsen, red.anm.), Per Fossen og den gjengen spilte på a-laget. Jeg spilte aldersbestemt fotball med Truls Jørstad fram til jeg var 16 år, og det har vært morsomt å følge hans karriere, sier Nyborg, som har hatt “fotballsynsing” som hobby i 20 år.

– Hva kommer dere til å se etter når dere nå skal vurdere spillerne og lage spillerbørs?

– Vi kommer til å vurdere den enkelte spiller ut fra posisjon og rolle på laget. En midtstopper og kantspiller har jo forskjellige roller og må da vurderes ut fra hvordan de løser sin rolle, sier Nyborg.

Stuerent å være supporter

Nyborg og Kemi mener å føle på kroppen at det er gryende aksept når det kommer til det å være fotballsupporter på Jessheim.

– Det er ikke mange år siden folk så rart på meg når jeg kom i supporterutstyr og sa at jeg støttet Ull/Kisa. Nå er det en helt annen aksept for å flagge at du er Kisa-supporter, sier Nyborg.

– Det hender faktisk at jeg unngår Jessheim storsenter når det er travelt der; det er mange som stopper meg og har lyst til å prate Ull/Kisa, sier Kurt Kemi med et lite smil om munnen.

– Men det er jo bra, vel?

– Ja, det er bra det, ikke misforstå.