Ullsøplingene er på ferde

Yezzfest artikkel

Det koster 60 millioner kroner å rydde det vi nordmenn kaster langs norske veier. Ullsokningene bidrar med sitt. Slik ser det ut langs Rambydalsvegen.

Ifølge veivesenet kastes det 25.0000 kubikkmeter søppel langs norske veier. Det tilsvarer 1.000 trailerlass og koster mellom 50 og 60 millioner kroner å rydde opp.

Kjøkkentjenesten er over…

I dag lanseres vårkampanjen “Ren vei”. Vi bilister kan plukke opp en søppelpose og søppelknagg på en av 130 bensinstasjoner og McDonald’s-restauranter. På den måten kan vi henge opp posen i bilen og unngå å kaste søpla vår ut av bilvinduet.

Men også i Ullensaker oppfordres det til våropprydding:

– Vi oppfordrer velforeninger, borettslag, boligsameier og grendelag til felles vårdugnad som vil gjøre bomiljøet og nærmiljøet mer trivelig, er oppfordringen fra kommunen.

Privat engasjement verdsettes også, selv om vi voksen nok ikke får diplom av ordføreren, slik Tilde og Ingunn fikk da de på eget initiativ ryddet i nærområdet sitt tidligere i vinter. De to er nå sertifiserte ryddeagenter.

For den som måtte føle seg kallet til å bidra, så er det mulig å hente gjennomsiktige plastsekker på industrifeltet, Brannmannsvegen 5 mellom 07.00 og 17.00 på ukedager.

PS! Ikke glem bikkjemøkka, da.

Vinterens ladning fra våre firbeinte venner kommer til syne når våren kommer.