Marit tilbake i kulturmanesjen

Tidligere kultursjef Marit Lødemel er tilbake på kulturarenaen. Hun bidrar på kunstfeltet.

– Det som motiverer meg er kunstforeningens mål om å spre kunst til befolkningen samt øke folks kunnskap og bevissthet om kunst, sier den nyvalgte sekretæren i Ullensaker kunstforening, en av de lengstlevende kunstforeningene i landet.

Kunst i offentlig rom

Da Marit gikk av som kultursjef i Ullensaker etter 14 år i den stolen, så sa hun at ett av de områdene hun gjerne skulle ha viet mer tid til var kunst i offentlig rom. Nå har kulturavdelingen i Ullensaker tatt den ballen, og det er flere prosesser gående med kunst i offentlig rom. Blant annet skal skulpturprosjektet i Romsaasparken i Jessheim sentrum behandles politisk 25. april, og det er et pågående prosjekt om kunstverk på toppen av haugen ved Nordbytjernet. Sistnevne i regi av Sparebankstiftelsen sitt prosjekt “Skulpturstopp”.

– Kunst i offentlig rom er ett av satsingsområdene i kommunens kulturplan, og der vil kunstforeningen spille en viktig rolle, sier Lødemel.

Stor jobb i vente

– Men hovedgrunnen til at jeg har valgt å engasjere meg er at kunst er viktig i samfunnet, både som uttrykksform, opplevelse og som grunnlag for opplevelse og diskusjon. Kunst sier noe om samfunnet vi lever i, og i tillegg påvirkes vi mennesker av form, farge, materialer. Kunstforeningen har en stor jobb foran seg, og den jobben vil jeg gjerne være med på, sier Lødemel til Jessheimpuls.

– Det blir min frivillige innsats for kulturlivet i Ullensaker, smiler den relativt nybakte pensjonisten.