Tilde og Ingrid utnevnt til ryddeagenter

Tilde Limnell Holm og Ingrid Gloslie Ruud ble fredag utnevnt til ryddeagenter etter å ha sendt både brev til ordfører samt ryddet søppel i nærområdet der de bor. Slike initiativ kan kommunen spare millioner på.

Statens vegvesen bruker drøyt 50 millioner kroner på å rydde langs veiene i landet vårt. Også Ullensaker kommune bruker millioner på vårrengjøringen nå som snøen går.

– Jeg har ikke det eksakte beløpet i hodet, men vi snakker en god del millioner kroner, sier ordfører Tom Staahle der han sitter i en kommunal gapahuk ved Sjøbergveien og blir pepret med gode råd fra de to driftige jentene Tilde Limnell Holm og naboen Ingrid Gloslie Ruud (bygge 8 år).

Jaget ut ordfører

De har nemlig fått ordfører på beina og ut i felt ved å sende ham et brev de kommer konkrete forslag til hva som kan gjøre gapahuken mye triveligere for dem som bor i området.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

 

  1. Sette ut søppelbøtter
  2. Nye benker i gapahuken
  3. Male om
  4. Plukke søppel ved gapahuken

– Vi har vært her og plukket søppel selv, og vi håper andre også kan plukke opp etter seg, sier de to 8-åringene.

– Vi vil jo ikke at naturen skal dø, og det er meningen at det skal være fint i skogen, sier Tilde.

Alle kan bidra

– Som ordfører er det visse ting jeg kan gjøre, sier Staahle før han blir avbrutt av de to jentene.

– Bortsett fra sitte på en stol?

– Ja, i tillegg til å sitte på en stol hele dagen. Jeg har myndighet til å utnevnte miljøagenter i kommunen, og dere to er herved utnevnt til ryddeagenter i Ullensaker kommune. Og jeg har diplom med deres navn på som beviser akkurat det.

– Hva er de krusedullene nederst, spør de to ferske ryddeagentene.

– Det er signaturen til ordfører og rådmann, sier Staahle før han må videre for å vie noen.

Men oppfordringen fra både kommunen og dens ryddeagenter er klar: kast søppel der det hører hjemme. Det tjener alle på. Ikke minst naturen.