Countryengelen innfridde

Yezzfest artikkel

Claudia Scott synger nesten bedre enn noen gang. Og selv om vi visste at hun kom til Jessheim i akustisk tapning, så skriker noen av de fine sangene etter et band.

Claudia Scotts 25 år som soloartist markeres med en runde konserter, og heldig var Jessheim som fikk en av de aller største norske artistene innen country og americana på besøk lørdag kveld.

Den utsolgte Kulturbanken visste å sette pris på besøket. Drøyt 100 i salen lot seg begeistre av en opplagt Scott, som med sin milde kraft og gode historier mellom sangene tok oss i salen med på en intim og nær reise i egen musikk.

Sammen med gitarist Olav Torgeir Kopsland presenterte hun materiale fra sitt debutalbum som soloartist (“Flowers & Thorns”) samt hennes to siste album.

Det hersker ingen tvil om at materialet til Claudia holder i massevis, men vi tar oss i å så inderlig ønske oss en del av sangene med et band i ryggen. Det er ingenting i veien med de akustiske versjonene.

Det er mer det at vi hører et komp i huet vårt som ville løftet konserten opp i den sfæren countryengelen Scott opererer med musikere i ryggen.

Det er mer det at vi hører et komp i huet vårt

Vi erfarte trykket av et band i ryggen forrige gang Claudia var på Jessheim (i 2016 med Henning Kvitnes og et knippe dyktige musikere), og vi er smertelig klar over at vi ikke skal vurdere noe ut fra det som var presentert med band den gang da. Dette var en akustisk konsert og sånn er det med den saken.

Vi lar oss imponere. Selvfølgelig gjør vi det!

Det er bare det at – all den tid mange av sangene er skrevet over samme lest – så mangler konserten totalt sett litt variasjon og, ja, dynamikk.

Selv om det selvsagt er utrolig mye å glede seg over. Gitarspillet, stemmen hennes, det “twangy” krydderet fra gitarist Kopsland og tilstedeværelsen til Claudia Scott. Vi lar oss imponere! Selvfølgelig gjør vi det.

Vi ønsker deg velkommen tilbake til Jessheim

Og det er når hun henter fram den smygende og vare versjonen av “Heard You On My Radio” vi forstår Claudia Scott er sin sjangers førstedame. For en sang. For en versjon. For en kveld. Vi ønsker deg velkommen tilbake til Jessheim. Ta med deg bandet og kom!

PS! Ros også til vår lokale lydmann Kent Blå Årøe som nok en gang serverte lyd med krydder.