Ingar vil låne deg gratis sportsutstyr

Fra i dag kan folk låne sports- og fritidsutstyr helt gratis i den nye “Bua” i flerbrukshallen på Gystadmarka. Ingar Willersrud styrer butikken.

Ullensaker kommune har investert opp mot en million kroner til innkjøp av sportsutstyr og fritidsutstyr for aktiviteter både sommer og vinter til utlån helt gratis til alle som måtte ha behov for det. Og det er ikke lite du kan låne hos Frivilligsentralens Ingar Willersrud bak disken. Han har vært på arbeidstrening og er nå ansatt i 50 prosent:

  • Slalåmski, langrennski, snøbrett med dertilhørende fottøy og staver og hjelmer
  • Skøyter for gutter og jenter
  • Snowracer
  • Telt, soveposer, lakenposer, stormkjøkken, liggeunderlag og lavvo.
  • Økser og kniver til bruk i villmarken

– Jeg kommer til å holde åpent tirsdager og torsdager mellom 16.30 og 19.00 i første omgang, sier Willersrud til Jessheimpuls. Butikksjefen er ikke ukjent med å håndtere skrutrekker og annet verktøy, så det er mulig å få hjelp til justeringer for dem som kommer og låner.

Gratis

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

Behovet for utlån av gratis utstyr til folk er et ikke ukjent fenomen. Mange byer og kommuner har dette tilbudet, og det begynner å bli noen år siden KrF sin representant Lise Kragseth Furuseth stilte spørsmålet i kommunestyret (eller et annet politisk organ). Høyre har også vært på ballen. Mandag var det endelig åpning av Bua – som står for Barn og unge i aktivitet, og dette er et samarbeid mellom Ullensaker kommune og Frivilligsentralen.

Bruk Bua

– Alle kan låne utstyr her, selv om det primært er for barn og unge, er beskjeden fra Rita Fjeld Hovden og Ingar Willersrud.

– Og få gjerne med at vi tar imot utstyr som er pent brukt. Alt utstyret vi har her er nytt, men vi tror at vi også kan ha nytte av utstyr som eier har behandlet pent, er oppfordringen til oss med dyrt og pent utstyr som bare står i boden.

– Spre ordet om at bua i flerbrukshallen på Gystadmarka er åpen og bruk den, er beskjeden fra ordfører og resten av det politiske miljøet.

Det er kjøpt inn nytt utstyr for 300.000 kroner som Frivilligsentralen har fått av Gjensidigestiftelsen og Sparebankstiftelsen, og kommunen har brukt tre millioner kroner på å gjøre i stand utlånsbua, møterom og kontor til idrettsrådet i flerbrukshallen.