I dag er vi alle fra Kløfta

Det nærmer seg godt over 1.000 forhåndssolgte billetter til cup-kampen mellom Kløfta og Lillestrøm i kveld. I dag er vi alle fra Kløfta.

 

Den siste treningen før Karl Andre “Titt” Hovde skal ut og yppe seg mot elitelaget fra Lillestrøm er av det harmoniske og rolige slaget i Bakkedalen på Kløfta. Rundt banen ligger et anstrøk av tåke og det er noe mytisk over det lille dalsøkket midt på Kløfta, stedet som har huset flere gode fotballspillere enn det er hus, omtrent.

Trond Øverby i farta

JS natt juni artikkel

Materialforvalter Trond Øverby har vært nettopp det siden 1989; snart 30 års tjeneste med drikkeflasker, fotballer og gule og røde vester kulminerer i dag i den største kampen hans kjære Kløfta skal spille på hans vakt.

Dette er min største kamp

Trond Øverby

– Dette er den største kampen jeg har vært en del av, sier Østby der han hele tiden er i aktivitet rundt laget ute på kunstgresset. Materialforvalterens tempo er så høyt at det er vanskelig å ta et skarpt bilde av ham.

– Det er moro med Kløfta igjen nå. Vi har ligget litt nede noen år, men med “Titt” tilbake, og med et styre som jobber godt, så har de siste sesongene vært bra, sier Nordby.

Samler stedet

– Dette er jo utrolig morsomt da, sier Hovde til Jessheimpuls.

Vi spiller for Kløfta som sted

– Gleden ved å vinne fotballkamper – spesielt sånne kamper som mot Ottestad i cupen – er 10 på skalaen for lykke. Det er det som er så gøy med fotball. Det er like morsomt å vinne sånne i kamper i 4. divsjon som i 1. divisjon. Og kampen mot Lillestrøm er for Kløfta som sted. Det er utrolig morsomt at nærmiljøet engasjerer seg i denne kampen og dette laget, sier Hovde.

– Vi opplever det litt sånn, at vi har klart å engasjere folk fra Kløfta, sier Kjetil Kokkim. Han er styreleder i fotballgruppa, og han er blant dem som har fått sving på fotballen på Kløfta igjen.

– Det er 4. divisjon, men vi kom på 2. plass i fjor, og årets sesong har åpnet formidabelt. Kampen mot Lillestrøm er en skikkelig bonus, sier Kokkim og Hovde.

Hauge, Håland, Pedersen, Willersrud, Knai og Vaaler

Linken mellom Lillestrøm og Kløfta er det skrevet opp og i mente om i forkant av kampen. Det holder å si Arne Erlandsen, Jan Ove Pedersen, Fredrik Hauge, Aksel Hauge og Inge Bjerklund – folk som har spilt for begge klubber.

Legg til en hel haug gode spillere som har spilt for andre klubber høyt oppe i systemet: Sigmunn Håland, Øyvind Willersrud, Per Egil Knai, Ole Herman Gjerskaug og Roger Vaaler. Noen vi har glemt? Helt sikkert. Men tipper de fleste av disse kommer til å omkranse banen når fotballfesten blåses i gang i Bakkedalen onsdag kveld.

– Hvordan ender kampen, Hovde?

– Vi vinner den nok ikke. Men vi har allerede vunnet!