Niklas fra Jessheim skinner i showet til Stian Blipp

Niklas Eriksen Joelsen (i gul bläzer) befinner seg i disse dager i beste sendetid sammen med tv-kjendis Stian Blipp i sistnevntes show.

Den 24 år gamle trombonisten fra Jessheim vant i 2011 Ullensaker kommunes stipend for talentfulle utøvere, og han ferdig utdannet ved Musikkhøyskolen i Oslo. Jobben han og bandet har fått i showet til Stian Blipp kom nærmest rekende på en fjøl, selv om det ikke var helt slik de landet jobben. Niklas har også gått på musikklinja ved Lillestrøm videregående skole.

Niklas Eriksen Joelsen (24) satser alt på musikken. Alle foto: Helene Kjærgaard

– Vi har et bandprosjekt som heter The Feelgood Orcestra, partyband. Vi spiller coversanger og forsøker å bygge oss opp i event-bransjen, sier Eriksen Joelsen til Jessheimpuls. Og det var da de spilte i bryllupet til en dame som var i event-bransjen.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

Fikk betalt i spillejobber

– Betalingen var at hun skulle ordne et par gode spillejobber for oss, og da Stian Blipp nevnte for henne at han trenge et husband til det kommende showet sitt så ble vi nevnt, sier Niklas.

Bandet fikk jobben som husband etter at Blipp sjekket dem ut på YouTube.

Hør The Feelgood Orchestra gjøre Justin Biebers “Sorry” med sin egen twist.

Vågal booking

– Vi er imponert over at vi ble booket uten å stille på audition, for vi hadde ikke mye erfaring med denne type jobbing. Men vi har fått erfaring etter hvert som programmene er spilt inn.

– Men, mange forbinder deg med klassisk musikk?

– Jeg spiller også klassisk musikk, men jeg forsøker å stå på flere bein. Derfor har vi dette bandet i tillegg til jobber innenfor klassisk musikk.

Også klassisk musikk

– Hvordan blir coversanger og fest og moro tatt i mot i det klassiske miljøet?

– Der, som andre steder, så har du folk som er konservative og ikke liker det – i tillegg til at du har folk som synes det er greit.

– Travle dager?

– Vi har tre øvelser i uka inn mot showet. I tillegg har jeg andre jobber. Jeg trives godt med dette livet, avslutter Niklas Eriksen Joelsen.

PS! Stian Blipp Show vises 21.40 på TV2 på torsdager. Programmet spilles inn på onsdager. Mye av det Niklas Eriksen Joelsen og bandet gjør er så å si direktesendt.