Jessheim bugner av helsetilbud – i dag åpner nytt helsehus

Den gamle legevakta på Jessheim blir fra i dag et sammensatt helsesenter. På Jessheim er det nå nærmere 1.700 personer som er sysselsatte innen helse, omsorg og frisørvirksomheter.

Wenche Strømberg og Gøril Andersen er de to kvinnene bak det de har kalt et komplimentert helsesenter. De to kommer fra Villa Hjertego’ i Gardermoveien, og de to daglige lederne har med seg seks personer i det som utgjør Teamhelse-Jessheim; helsehuset tilbyr tjenester innen ulike typer massasjeterapi, Refleksologi, ernæringsfysiologi, helsecoach, profesjonell coaching, tankefeltterapi, karriereveiledning, aromaterapi og yoga, som det står i brosjyren.

Forebygger

– Vi både forebygger og rehabiliterer i ved bruk av komplementær medisin, sier Strømberg og Andersen et par dager før den gamle legevakta framstår i ny og frisk drakt. Noe av tanken er at det kan være kortreist hjelp når legene som holder til ovenpå kan henvise videre til terapeutene som har flyttet inn i kjelleren fra i dag. Alle terapeutene har tidligere hatt praksis og operert på Jessheim eller i nærområdet.

Og det er etter hvert mange som tilbyr tjenester innen helse og omsorg, sier Rolf Baardseth fra Ressurskontoret. Han kartlegger og har oversikt over de forskjellige bransjer som opererer innenfor et gitt område.

1.688 personer

– Og når det kommer til helse, omsorg – da har jeg inkludert frisørvirksomhet i dette bildet – så er den ifølge Brønnøysundregisteret registrert 1.688 personer sysselsatt innen helse, omsorg og frisør i området Jessheim – altså postnummer Jessheim, sier Baardseth.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

Jeg tenker da på sysselsatt og ikke årsverk, understreker Baardseth, som sier at også offentlig ansatte innen helse og omsorg er blant de registrerte.

– Tettheten er stor?

– Ikke foreløpig. Det er vanskeligere å etablere seg i byer som Oslo og andre steder der tettheten er større, sier Baardseth.

Også Ringen apotek etablerer seg i den gamle legevakta, så det forblir mellom 300 og 400 kvadratmeter helse i underetasjen til den gamle legevakta.