Jessheim-journalist med prestisjetung pris

Journalist Thomas Frigård ble i helgen tildelt pris for en artikkelserie han skrev i avisen Raumnes. Den Jessheim-bosatte journalistens arbeid har berget liv, skriver juryen.

Akershus journalistlag ga sin journalistpris for  beste journalistiske tekst til Frigård for artikkelserien “Min fetters selvmord”. Juryen mener dette arbeidet er helt i særklasse, og at dette er lokaljournalistikk på sitt ypperste. Frigård er nesbu og jobber i lokalavisa Raumens. Han er bosatt på Jessheim, med fartstid i Ull/Kisa og Eidsvold Turn, i tillegg til en karriere som profesjonell fotballspiller i Østerrike. Nå er det innen journalistikken Frigård høster heder og ære.

Hjelpe andre

Juryen skriver i sin begrunnelse:

“Rett før fetteren til Thomas Frigård tok sitt eget liv etterlot han seg et siste ønske. Han ville hjelpe andre. Frigård tar utfordringen på strak arm. Han tar på seg en svært krevende rolle. Han går inn i saken som slektning, pårørende – og som journalist. Frigård viser også fra første setning at han mestrer rollen han har tatt på seg. Han viser åpenhet om at han skriver om sin egen familie. Frigård lar fakta tale for seg. Han er nær, men samtidig profesjonelt distansert.”

Frigård lar fakta tale for seg

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

Selvmord

Juryen skriver videre:

“I tillegg retter han søkelyset mot både selvmord som samfunnsproblem, og mot smertene nakkeskadde oppleverSå godt formidlet han den første saken, at han allerede der oppfylte sin fetters siste ønske. Han reddet et liv. Hanne Stahl lever med de samme smertene, men bestemmer seg, etter å ha lest reportasjen til Frigård, for at hun vil fortsette å leve.”

Hun bestemmer seg, etter å ha lest reportasjen, for at hun vil fortsette å leve

– Jeg kjenner på blandede følelser etter ha mottatt denne prisen, sier Frigård til Jessheimpuls noen minutter etter at han har mottatt prisen.

Nasjonal oppmerksomhet

TV2 belyser denne problematikken, og sakene til Frigård får nasjonal oppmerksomhet. Hundretusener leser sakene om fetteren og andre i samme situasjon.

– Nå har du skrevet deg ferdig rundt denne problematikken?

– Nei, det er mer å skrive om på dette feltet. Jeg er nok ikke ferdig, sier Frigård, som mottok diplom og en pengepremie på 10.000 kroner da Akershus Journalistlag var samlet til seminar og prisutdeling i Asker i helgen.