Nå skal vi bli Jazzheim igjen

Jessheims jazzklubb er ute av dvalen. Det er er grunn til å tro at det svinger av det nye styret.

Onsdag 2. mai gjenoppsto JessJazz. Det er Roger Rønning som har tatt initiativet til å blåse nytt liv i den tidligere ganske så aktive klubben. Rønning er også nyvalgt leder.

– Helt siden et møte i Kulturbanken Kreti & Pleti i november 2015 har jeg ventet på at det skal skje noe med JessJazz. Problemet var at mange ville være med og bidra, men ingen ønsket ansvaret som leder, inkludert meg selv, forteller Roger.

– Men så kom jeg til å tenke på at en leder bare delegerer, så det smarteste er jo faktisk å ta initiativ og samle bra folk til å dra ting i gang, legger den nybakte jazzlederen til.

Styret

Styret er på plass, og der sitter det mange kjente – og mer eller mindre ryddige – navn fra musikkmiljøet på Jessheim:

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

Vegar Storsve, Øystein Johnsen, Petter Barg, Oscar Lie Foss, Jarle Vespestad, Kjetil Lilleaas og høvding Roger Rønning.

– Hva ønsker dere å få til?

– Formålet med JessJazz er å arbeide for å skape et aktivt jazzmiljø på Jessheim ved å lage arrangementer og konserter. JessJazz skal arbeide for at Jessheim blir et attraktivt sted å spille og opptre, i tillegg til å være en arena for unge lokale talenter innenfor jazz.

Formålet er å skape et aktivt jazzmiljø på Jessheim igjen

Bort med fordommer

– Dessuten er unge kvinnelige instrumentalister innen jazz er mangelvare, og JessJazz vil jobbe spesielt for at det skal endre seg, sier Roger, som også sier at det å fortsatt jobbe for å få bort fordommene mot jazz også ligger langt framme i bevisstheten.

JessJazz er altså på fote igjen. Det er musikk i manges ører. Nå begynner jobben med å sette en rytmisk dagsorden for sjangeren.

– Og så trenger vi flere sponsorer, sier Rønning.