Kjos åpner nå – Miklagard drøyer

Det nærmer seg åpning av golfsesongen på Kjos. På Miklagard er stemningen noe mer dyster.

Ullensaker golfklubb har dugnad kommende lørdag, og det ligger an til åpning av banen dagen etter, altså søndag. Også Nes golfklubb åpner opp for booking fra i morgen, fredag 11. mai.

På Miklagard er stemningen som nevnt noe mer dyster. Der satser man på åpning 26. mai, men det kan gå lenger tid enn som så, skriver daglig leder Tor Waagø i et brev til sine medlemmer.

“Som de fleste nå har fått med seg er det store vinterskader på golfbanene på østlandet. Dessverre har ikke Miklagard sluppet unna vinterskadene heller, og vi ser nå omfanget av skadene. Fairwayene våre har greid seg realtivt bra, vi antar at vi har ca 20% skadeomfang totalt sett. Alle fairwyer er resådd og gjødslet, og vi antar at disse vil være tilbake til normal standard i løpet av 2 uker.”

Og videre:

JS natt juni artikkel

“Dessverre har vi ikke sett den utviklingen vi håpet på grunn av svært kalde temepraturer (kun de siste 4 dager har vært bra). Vi er avhengig av varme temperaturer og noe nedbør for å få skikkelig effekt av arbeidet som er lagt ned.”

“Vårt mål er å få tilbake greenene i spillbar stand til 26 mai, men det kan ta ytterligere en eller to uker. Vi kommer ikke til å åpne før det er forsvarlig kvalitets og belastningsmessig. Med varme netter og dager så vil det relativt fort, selv om det føles som en evighet for medlemmene.”

En siste hilsen – og oppfordring – til medlemmene fra daglig leder er.

“Det er en tung stemning om dagen, og ingen ønsker en slik situasjon. Imidlertid er det lite vi kunne gjort annerledes. Dere skal vite at vi jobber døgnet rundt for å fikse skadene, og få dere tilbake på banen så fort som mulig.”

PS! Golfbanen på Hvam er også et godt stykke unna å åpne for sesongen.