“El-Bjørg” klar for rebussesong nummer seks

Eldbjørg Gundersen (82) har hentet ut kart og er klar for sykkelrebusløp rundt i Ullensaker for sjette gang. Hun må bare ha 4000-kilometerservice på sykkelen først.

Eldbjørg ble den heldige vinner av en elsykkel i Sykkelbyen Jessheims sykkelrebusløp for to år siden, og hun får ikke fullrost opplegget Sykkelbyen Jessheim legger til rette for.

– Jeg kommer meg til steder i kommunen jeg ikke har vært tidligere, og så er det innmari gøy med dette rebusløpet da, sier Gundersen, som er på vei til G-sport for å dra til skruer og muttere på elsykkelen hun bruker nå.

Jeg ble anbefalt å komme innom når jeg rundet 4.000 kilometer

– Jeg ble anbefalt å ta en tur innom i det jeg rundet 4.000 kilometer på denne sykkelen, og det har jeg gjort nå, smiler den lille damen som nærmest renner over av livskraft.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

Eldbjørg Gundersen har rundet 4.000 kilometer med denne sykkelen. 

Samarbeid

Sykkelbyen Jessheim ble etablert som et samarbeid mellom næringslivet, organisasjoner og kommunen for å få flere til å bruke sykkel i hverdagen.

Vi vil gi noe tilbake til lokalmiljøet

– Vi gjør dette fordi vi synes det er viktig å gi noe tilbake til lokalmiljøet, og fordi vi er opptatt av at folk skal bruke kroppen og sykkelen framfor bilen når de skal forflytte seg i nærmiljøet, kommenterer primus motor Sidsel Skjelmerud i Sykkelbyen Jessheim.

Og nok en gang er det klar for sykkelrebusløp, og nok en gang bidrar Aurskog sparebank og Intersport Kløfta med elsykkel som hovedgevinst.

16 poster satt ut

Årets rebusløp har 16 poster fordelt fra Kløfta i sør til Trandumskogen i nord. Postene blir samlet inn 1. juli, så det er viktig å ta runden før den tid, sier arrangørene.

– Vi har forsøkt å holde oss til områder der det er sykkelstier og trygt å sykle, og det er kun enkeltposter som ligger utenfor sykkelstiene, forsikrer Sidsel.

Årets poster vil henge ute til 1. juli. Da blir de samlet inn og høstens rebusløp blir gjort klar.

– På hver post står det skrevet en bokstav. Det er denne en trenger for å kunne løse rebusen. Når alle bokstavene er samlet inn, er det bare å prøve å finne løsningsordet og sende det inn til oss via melding på vår Facebook-side  eller på SMS, sier Sidsel, som legger til at det i år er 10 år siden det første sykkelrebusløpet ble arrangert.

Cecilie Meling Stenbakken og LHL-sykehuset låner ut sykler til pasienter som vil bli med på rebusløpet.

Nytt av året er at LHL-sykehuset baker inn sykkelrebusløpet som en del av rehabiliteringen for de pasientene som ønsker det.

– Vi låner ut sykler til dem som måtte ønske å være med på rebusløpet, sier Cecilie Meling Stenbakken. Hun er både sykkelinteressert og jobber med rehabiliteringen ved LHL-sykehuset.

– Og du er i gang med jakten, Eldbjørg?

– Jeg har hentet ut kart og ser fram til å komme i gang, smiler Gundersen.

Marianne Røhme, Roger Marthinussen og Sidsel Skjelmerud inviterer til ny sykkelrebussesong.

Slik ser kartet ut:

Årets kart til sykkelrebusløpet.