Forsvarer Jessheims ære i NM i straffespark

Denne gjengen skal til helgen ta straffer til ære for Jessheim og til inntekt for Sykehusbarna. I fjor kom Jessheimkameratene på 9. plass i NM i straffespark.

I fjor ble det åttedelsfinale, og Ove Øderud og kompani måtte skynde seg bort og legge mer penger på parkometeret som var i ferd med å gå ut.

Og den løse og ledige gjengen med hjerte for Sykehusbarna tar steget fram til 11-meteren (straffemerket for deg som ikke er så interessert i fotball…) i år også.

Vi måtte legge mer penger på parkometeret

I fjor var det 68 lag med. I år er det 128 påmeldte lag, så Jessheimkameratene kommer ikke gratis til noe som helst i år heller, selv om de nok legger mer penger på parkometeret i år.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

Sponsorer til godt formål

– Kvalifiseringen er på fredag, og hvis vi går videre til sluttspillet, så foregår det på Youngstorget på lørdag, sier Over Øderud.

Noen glimt fra straffetreningen i forkant av NM (beklager litt lav lyd på opptaket).

Den sportslige målsettingen er å ha like lave skuldre som i fjor samt å samle inn mer penger enn de fikk inn fra sponsorer den gang da; Øderud og kompani skjøt inn hele 10.000 kroner til samme formål.

– Det aller viktigste for oss er at vi klarer å samle inn penger til dette formålet. Stiftelsen Sykehusbarna gjør en kjempejobb, og den støtter vi med glede, sier firkløveret Jessheimpuls møter i idrettsparken.

Det aller viktigste er å samle inn penger til Sykehusbarna

– Vi ønsker oss målsponsorer som sponser med et beløp – det kan være 10 kroner eller hvilket beløp som helst, det bestemmer folk sjøl – som kan overføres direkte til Stiftelsen Sykehusbarna, sier Fredrik Løvstad.

Sett 30.000 ganger

Løvstad satte for øvrig en straffe som er vist drøyt 30.000 ganger under fjorårets mesterskap: trykk her for å se straffen.

– Går for den i år også?

– Jeg har den på repertoaret, smiler ballkunstneren som i det daglige spiller på Borgen.

– Hva kan vi si om treningsgrunnlaget til Jessheimkameratene før det braker løs fredag 25. mai?

– Vi er jo her i dag, og så har vi planer om å legge inn en treningsøkt til.

Vår keeper har ikke stått i mål tidligere

– Laget består av fem personer, inkludert keeper?

– Stemmer. Vår keeper har ikke stått i mål tidligere, men det var også tilfelle i fjor.

– Hva er hemmeligheten bak en god straffe?

– Velplassert og unngå keeperhøyde. Og lave skuldre. Det har vi.

Ove krabbet inn 30.000

Stefan Øderud heier på Manchester City, og det var hans veddemål som gjorde at far Over måtte krabbe 130 kilometer i 2016. 

Ove Øderud er forresten ikke ukjent med å samle inn penger til et godt formål. I 2016 tapte han et veddemål mot sønnen Stefan, og Ove endte opp med å krabbe 130 kilometer eller så til Larvik.

Hvorfor? Jo, Leicester vant Premier League det året, og Øderud kastet ut at han skulle krabbe hvis det laget vant serien på balløya…

– Men vi fikk samlet inn 30.000 kroner til Kreftsaken, så det var verdt det, sier han.

Men nå er det Sykehusbarna og det å sette straffespark som gjelder. Og oppfordringen er klar. Følg med til helgen og støtt laget med både heiarop og penger til en god sak.

– Vi kommer til å sende live via Facebook, så folk kan følge oss og bli med på innsamlingsaksjon der også, på Jessheimkameratene, sier Øderud.