Vil ha i gang blodomløpet til hele familien

Det mobiliseres i barnehagene på Jessheim for å gjøre Blodomløpet til en skikkelig familiefest til helgen.

Friidrettsgruppa til Ull/Kisa og livsstilbedriften Merkes har jobbet for at så mange som mulig – også bedrifter i Ullensaker og andre steder – skal melde seg på Blodomløpet, et mosjonsløp for hele familien som har utspring i festdagene LHL-sykehuset arrangerer under Jessheim Byfestival i helgen. Program her.

Læringsverkstedet på Skogmo har fysisk aktivitet på ukeplanen.

For store og små

Blomomløpet er et mosjonsløp over fem kilometer. Løypa legges rundt Nordbytjernet. Men det er kortere distanser for de minste, og det er også egen løype for bevegelseshemmede og handikappede. Her kan du melde deg på.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

I barnehagene Hoppensprett og Læringsverkstedet mobliseres det i forkant av helgen. Ambisjonen er å få med så mange foreldre og barn som mulig på lørdag.

Thorbjørn Merkesdal og firmaet Merkes jobber med å få mer fysisk aktivitet inn i bedrifter og blant ullsokninger for øvrig. De har også et samarbeid med Ull/Kisa.

De små mobiliserer

– Begge disse barnehagene har mye fysisk aktivitet på ukeplanen sin, sier Thorbjørn Merkesdal i firmaet Merkes; hans bedrift samarbeider med Ull/Kisa om et prosjekt de kaller “Ullensaker løper”. Her handler det om å få til et løft for at flere ullsokninger skal ta beina fatt og mosjonere, være seg gjennom Ull/Kisa-trimmen, løpeskole, prosjekt “Bli en sprekere bedrift” eller en bedriftskonkurranse der bedrifter i området kan konkurrere uformelt om å bli beste bedrift under Norgesløpet senere i år.

Solskinnsbarn i aktivitet hos Læringsverkstedet.

– Få med bedriften

Men nå er det blodomløpet til helgen som gjelder. Startskuddet går ved LHL-sykehuset 11.00 lørdag førstkommende (det er link til påmelding lenger opp i saken).

– Vi håper så mange som mulig blir med på løpsfesten, sier Merkesdal, som i det daglige tilbyr livsstilsendringer, trening og coaching sammen med det øvrige teamet i bedriften.