Inviterer til frivillig og helt gratis trening i sentrum

Denne gjengen møtes i Rosaasparken og trener sammen hver onsdag. Du er invitert med. Og det koster ikke ei krone.

Nina Albertsen styrer oppvarmingen i Romsaasparken på Jessheim denne  vårkvelden tidlig i mai. Hun er initiativtakeren som har fått folk til å samles for å mosjonere sammen på frivillig og helt kostnadsfri basis de siste fire årene.

Kom og tren med oss, sier Nina Albertsen (t.h.).

Treningsgruppa så dagens lys for noen år siden. Nina Albertsen ønsket å komme seg ut av stolen og inn i mosjonsmodus igjen. Og siden den gang har den uformelle mosjonsgruppa kommet sammen en gang i uka.

– Det er lettere å mosjonere når du er sammen med andre, sier Albertsen, som selv har bakgrunn fra fotball. Men først og fremst betegner hun seg selv som treningsentusiast.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

Du kan være helt utrent

– Hvor god eller dårlig form må man være i for å henge med?

– Du kan være helt utrent. Det er det at vi samles som er viktig, og alle mosjonerer ut fra sitt nivå, sier Albertsen, som selv kom i gang fordi hun ville ned i vekt for noen år siden.

Oppvarmingen er i gang. Folk blir med på det de selv orker, sier Nina Albertsen. 

– Mange som er med?

– Det varierer. Vi har vært alt fra fem til 60 personer. Noen er litt til og fra mens andre er stabile i oppmøtet, sier Nina mens hun setter gruppen i oppvarming denne onsdagen.

– Det er folk fra 18 til 65 som er med. Folk under 18 år må ha med foreldre, sier Nina, som beretter at mange har med seg barn på treningen.

– Hva slags trening snakker vi om?

– Noe styrketrening med kroppen som vekt, toppturer (av og til), rundt Nordbytjernet eller bakketrening. Vi forsøker å variere litt, sier Albertsen.

– En viktig del av dette er at folk trener sammen og blir motivert av det. Det finnes ingen forpliktelser eller skjult agenda her, forsikrer hun.

– Hvor melder folk seg på?

– Vi har en gruppe på Facebook. Følg med det, eller så er det bare å møte opp i Romsaasparken på onsdager, sier Albertsen.