Tre måneder og stigende kurs

KOMMENTAR

Jessheimpuls ønsker å gratulere seg selv og en stadig økende skare engasjerte lesere med jubileum. Vi runder tre måneder på stigende kurs.

90 dagers eksistens har passert med lynets hastighet. Det er som om vi ikke har rukket å blunke eller trekke pusten for å fordøye en oppstart som langt på vei har overgått forventningene vi hadde:

  1. Vi har passert 19.000 såkalte unike brukere
  2. Vi har et gjennomsnitt på 12.000 lesere i uka
  3. Vi har passert 150.000 sidevisninger
  4. Folk bruker tid på å lese artikler og nyheter vi produserer fra Jessheim og Ullensaker

Og tall og fakta viser at vi fortsatt er på stigende kurs. Det er nesten så vi må gni oss i øynene og klype hverandre når vi møtes hver morgen, grafiker Rune Stangeland i ASAP Media og jeg. Selv om tall kun er tall, så registrerer vi med glede at folk ser ut til å ville lese det vi bringer til torgs.

Tall og fakta viser at vi fortsatt er på stigende kurs

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

Vi vet at tre måneder ikke er lang tid i det hele tatt, og grafiker Rune Stangeland og undertegnede er fullstendig klar over alle hverdagene som ligger foran oss. Men vi unner oss fem i skyggen og en liten pust i bakken på en dag som denne, for det er viktig med en fot i bakken for å gjøre opp status en gang i blant.

Gode tilbakemeldinger fra folk vi møter gjør inntrykk

Størst inntrykk har nok alle gode tilbakemeldinger fra engasjerte folk vi møter på gata og alle som tar kontakt via e-post eller sosiale medier. Ros, litt ris, velment korreksjon på språklige feil, tips og – ikke minst – hjelp til å dele og like sakene vi produserer er veldig motiverende for oss som lager byavis på nett med Jessheim og Ullensaker som nedslagsfelt.

Det var gøy da VG henviste til Jessheimpuls…

Vi synes også det er artig å bli sitert av de to store avisene på Romerike, og ekstatiske var vi da VG henviste til Jessheimpuls sin sak i forbindelse med saken om Bjørn Dæhlies planer for Storgata 1-3 i Jessheim sentrum. Da hadde vi bare eksistert en uke. God indremedisin for entusiaster som oss.

God indremedisin er også det faktum at saker vi mener er viktige nyheter lokalt blir lest av mange. Et eksempel på det er saken om unge som nå eksperimenterer med kjemisk narkotika. Den er lest av snart 20.000 personer. Takk til dere.

Lokale nyheter blir lest av mange

Undertegnedes tekst om Pål Korsmo ble også lest av vanvittig mange, og tilbakemeldingene på den har vært rørende. At så mange leste den teksten bekrefter at felles referanser er lim i et lokalsamfunn, og selv om Jessheim er blitt en by med mange nye borgere så må vi aldri glemme å løfte fram vår felles historie fra den tiden byen vår var en landsby. Det er historien vår som er fundamentet i den byutviklingen vi ser rundt oss hver dag.

Jessheim rommer mye mer enn hus

Jessheim rommer mye mer enn hus. Og Jessheim skal romme mye mer enn 8.000 sentrumsleiligheter i årene som kommer. Det er ingen nyhet at et hus i sentrum selges for 10 millioner kroner eller mer. Slik har det vært i årevis. Det som er viktig nå er å se hva som bygges og planlegges på disse tomtene. Vil de kommende boligprosjekter bidra positivt til byen, eller kommer det kun til å bygges høyt, billig og trangt? Det er dette som er interessant i tiden som kommer, ikke at sentrumseiendommer er dyre.

tips oss på: tips@jessheimpuls.no

Jessheimpuls skriver om folk, kultur, politikk og byutvikling – i all hovedsak. Det kommer vi til å fortsette med. Men vi vil gjerne ha tips til saker fra dere lesere: send en e-post til tips@jessheimpuls.no.

Takk for entusiasmen som kommer vår vei. Det inspirerer til å jobbe hardt og målbevisst videre. Vi sees der ute.