Nyheter i bruktbutikken

Bruktbutikken til Røde Kors har fått kafeteria, det er kommet på plass nye gjenstander og når dørene åpner torsdag denne uka kan legge inn bud på komplett og sjeldent servise.

Dørene har vært lukket i juli, men  den harde kjernen i bruktbutikken i Magasinleiren har holdt maskineriet i gang gjennom sommeren. Man hviler ikke på laurbærene når man engasjerer seg i brukt og butikk i regi av Røde Kors.

– Ja det er blitt sitterplasser og bord langs en av veggene, for vi har fått spørsmål om å rigge til en kafé her, sier Kari Alman-Kaas.

– Så fra torsdag 2. august er det mulig å sette seg nedpå for den som trenger en pust i bakken, sier Alman-Kaas.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

KAFETERIA: Bruktbutikken åpner kafé torsdag 2. august. Altså, det blir sittegruppe i bruktbutikken, sier Kari Alman-Kaas (foran), Odd Hagen, Torild Pettersen og Bjørg Hellem.

Topptrimmet gjeng

Jessheimpuls er innom butikken for å sjekke at alt er i rute til høst- og vintersesongen. Og det meste er i den skjønneste orden. Bjørg Hellems avdeling består av sirlig danderte glass og kopper i de fleste fasonger og sjatteringer – og alt til en billig penge, selvfølgelig.

– Vi holder prisene nede. Det er en del av sjelen vår gjennom de snart 12 årene vi har holdt i gang, sier Odd Hagen. Torild Pettersen, Bjørg Hellem og Alman-Kaas nikker samtykkende.

Gi bud på servise

– For det kommer fortsatt inn skatter?

– Ja, bli med inn her og se hva folk legge inn bud på de neste tre torsdagene, sier firkløveret som gjennom sommeren har tatt i mot brukt, sortert brukt og gjort butikken ny til del to av sesongen.

– Et komplett servise fra Figgjo Flint som ser så å si nytt ut. Mintfarget Marie Grønn-serie som ble produsert i perioden 1953 til 1960. Der kommer vi til å sette en utgangspris, så får folk by på serviset, sier Alman- Kaas.

– Det vil gå for en god del?

– Ja, vi tror det. Dette blir veldig spennende!

Pengegaver til folket

Bruktbutikken i Magasinleiren omsetter for omtrent en million kroner i året. Da gjengen tok ferie i juni, så var 500.000 kroner inn på kassa passert.

– Det er spennende å se om vi runder 30.000 hver torsdag, sier Hagen.

– Jeg husker de første årene godt. Da var det lykke hver gang vi rundet 2.000 kroner. Det føles som lenge siden, sier Hellem.

Det fine med bruktbutikken er at overskuddet pumpes tilbake til nærmiljøet i Ullensaker.

Hva støtter dere?

– Vi støtter lag og foreninger og andre som søker om å få dekket uniformer, instrumenter eller andre formål der vi kan betale regningen. Vi gir aldri ut penger, sier Pettersen.

– Men send oss en søknad, så ser vi om vi kan bidra, oppfordrer hun.

Skår i gleden

Det aller meste er glede og lystbetont for de 11 mest hardbarkede som stiller til dyst flere ganger i uka,

– Men jeg må innrømme at det kan være nedslående å komme hit og det første som møter deg er et lass med brukte ting som ikke kan selges; fillete og møkkete klær, stygge møbler folk ikke blir kvitt på finn.no og annet som vi bare må kjøre rett på dynga er det fint om vi slipper å håndtere, sier Odd Hagen.

– Men ta kontakt med oss. Vi kan helt sikkert svare på spørsmål folk måtte ha.

– Hva er i tiden nå?

– Det er mye furu som ønskes gitt bort, og vi merker trenden der folk flytter fra hus til leilighet, eller at dødsbo skal ryddes, sier Kari Alman-Kaas.

– Men det som er in er teak, men veldig mange er på jakt etter designermøbler, og vi opplever at folk er bevisste, legger hun til.

– Men det som er litt morsomt er at flere trendy antikkbutikker i Oslo følger oss på Facebook og Instagram, og jeg har ved flere anledninger sett gjenstander som folk fra de butikkene har vært her og kjøpt. Og de selger dem for en mye høyere pris.

– Dere kan ikke heve prisen da?

– Nei, vi kjører lave priser hos oss. Det er som sagt en del av vårt konsept og varemerke, er den klare beskjeden tilbake.

– Men det hender vi setter opp prisen på glass og annet fra 5 til 15 kroner hvis det er sjelden vare, smiler gjengen i bruktbutikken.

– Alt er fryd og gammen før høstsesongen braker løs?

– Du kan godt få med at vi veldig gjerne ønsker flere frivillige velkommen til oss. Har du et par timer å avse så er det topp. Og har du flere timer vi kan dra nytte av, så er det enda bedre. Vi har det veldig hyggelig sammen, og det er givende arbeid.

– Man blir litt bitt av basillen sjøl også?

– Den morsomste dagen å jobbe er fredager, for da pakker vi ut mye av det folk leverer på torsdager. Og det er alltid skatter å finne. Det er det som er så morsomt.

– Og hvis det er noe folk lurer på så kommer vi til å ha en liten stand i markedsgata under Jessheimdagene. Men rosinen i pølsa er at vi kommer til å holde bruktbutikken åpen lørdag 11. august, altså den dagen markedsgata er åpen i sentrum. Vi håper folk tar turen til oss her i Magasinleieren, for vi har ikke så mange bord i Storgata, sier Torild Pettersen.

Dørene åpner 17.00 torsdag 2. august, og hver torsdag utover høsten.

FAKTA BRUKTBUTIKKEN

  • Ullensaker Røde Kors er en lokalforening innen Røde Kors som ble opprettet i 1952.
  • Det er ca 1.000 registrerte medlemmer som bidrar til humanitære aktiviteter lokalt i Ullensaker.
  • Vi er en gjenbruksbutikk og en sosial møteplass i nærmiljøet.
  • Overskuddet i butikken går til Røde Kors sitt arbeid i Ullensaker,basert på lokale forhold og behov.
  • Bruktbutikken tar imot hele og pent brukte varer i alle kategorier.
  • Varene leveres etter avtale i bruktbutikken.
  • Har du spørsmål ang vareinnlevering ring 90072187.
  • Vær delaktig i lokalsamfunnet. Vi oppfordrer alle i Ullensaker og omegn til å ta turen innom for en hyggelig handel.
  • Vi har alt, men ikke alltid.
  • Vi selger også byens beste nystekte hjemmelagde vafler .