“Urbaniserer” sentrum under Jessheimdagene

Yezzfest artikkel

Det blir såkalte foodtrucks i bybildet den første helgen under Jessheimdagene. Noe av tanken er å urbanisere det visuelle inntrykket til folkefesten. 

Senterleder Line B. Gustavsen er tilbake fra ferie og i gang med de siste detaljene for Jessheimdagene 2018. Programmet er gått i trykken, og samtlige husstander i Ullensaker får sitt eksemplar i postkassa mandag 6. august.

– Der har vi fått med det aller meste av det folk trenger å vite om Jessheimdagene i år, sier Gustavsen til Jessheimpuls.

Jessheimdagene arrangeres fra torsdag 9. august til og med søndag 19. august.

Deler opp

– Hvis du skal driste deg til å gi oss en telegramversjon av det som skjer?

– Helgene er delt inn slik at det blir markedsgate og fokus på handel den første helgen, altså lørdag 11. august og søndag 12. august. Storgata sperres og overtas av 80 utstillere, matservering og butikker som trekker ut i gata, sier Gustavsen.

Hovedvekten av konserter er lagt til siste helgen, med Åge Aleksandersen, Bjørn Eidsvåg og CC Cowboys som de største navnene.

Les: Programmet for Jessheimdagene

Foodtrucks

– La oss snakke litt om mat?

– I år får vi besøk av to foodtrucks gjennom den første helgen. Det handler dels om å få til noe nytt rent visuelt, og foodtrucks er jo et urbant uttrykk og mer og mer vanlig blant annet i festivalsammenheng, sier Gustavsen, som kaller årets besøk av henholdsvis 4Gringos og SAAL Foodtruck for en prøveordning hun håper å kunne ta med seg til neste år.

– Det handler litt om logistikk og litt om at de lokale serveringsstedene også er på plass. Men hvis dette er vellykket i den forstand at folk handler fra bilene som kommer – og at det fungerer for dem som kommer med foodtrucks – så fortsetter vi med dette neste år også, sier senterlederen.

4Gringos kommer til Jessheim med meksikansk på lasteplanet; her snakker vi burrito og varianter av nachos. SAAL Foodtruck er inspirert av det italienske kjøkken.

– I tillegg vil lokale serveringssteder by på sushi, pizza, spekemat, asiatisk, thai, spekemat og – ikke minst – den tradisjonelle bakte poteten.

1.100 frivillige timer

Jessheimdagene blir ikke til av seg selv, og det legges ned drøyt 1.100 dugnadstimer i løpet av folkefesten. Omtrent 200 personer fra Korpsforum og Ull/Kisa jobber dugnad hvert år. Vi snakker rigging, billettkontroll, rydding og annet forefallende.

– Det er stort sett den samme gjengen som stiller hvert år, sier Gustavsen.

Billettsalget til konsertene ruller på. Det er Åge Aleksandersen som foreløpig fylles best opp. Beskjeden fra arrangørene er at folk bør kjøpe billett rimelig kjapt, for den konserten blir garantert utsolgt. Festivalpassene selger også godt.

Les: Artister med følelser for Jessheim

Dette er konsertene (og link til billetter) under Jessheimdagene 2018:

Torsdag 9. august: Unni Wilhelsen (utsolgt i Kulturbanken) og Knut Reiersrud (hovedscenen)

Fredag 10. august: Heigh Chef og Ronny Aagren (i Kulturbanken)

Lørdag 11. august: Oix (hovedscenen) og The Real Mojo (i Kulturbanken)

Torsdag 16. august: Sol Heilo og Bjørn Eidsvåg (begge på hovedscenen) 

Fredag 17. august: El Cuero, Honningbarna og CC Cowboys

Lørdag 18. august: Åge Aleksandersen og Store Norske Seeger Sessions Band

Søndag 19. august: Avslutningskonsert med Arif & Unge Ferrari

Les også: Konsertprogrammet til Kulturbanken Kreti & Pleti

Les også: Andre konserter