Norgesløpet bygger videre på suksessen

770 deltok da Norgesløpet gjenoppsto på Jessheim i fjor etter 20 år i dvale. Arrangørenes ambisjoner for løpet er store. Og de vil at du melder deg på årets løp.

Lørdag 1. september håper arrangørene at det stiller over 1.000 løpere til start på Jessheim stadion. Da arrangeres Norgesløpet igjen, og det som var en gryende folkefest i fjor blir forhåpentlig en enda større fest i år.

ROTH KLAR: EM-klare Thomas Roth (foran i hvit trøye) stiller som såkalt ballongløper (fartsholder) under Norgesløpet i år også. 

Ull/Kisa Friidrett har overtatt rettighetene til merkenavnet Norgesløpet, som ble arrangert for første gang på 20 år i fjor. De som har levd en stund husker godt Norgesløpet, og nå ønsker Hans Jørgen Borgen, Ivar Egeberg og de andre i Ull/Kisa å løfte løpet til nye høyder og begynte å pusse rust av den gamle storheten i fjor.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

– Jessheim perfekt

– Jessheim har perfekt beliggenhet rent geografisk, og vi ønsker å legge vekt på å lage et godt produkt når det kommer til både teknisk gjennomføring og med tanke på god stemning blant dem som deltar, sa Egeberg før fjorårets arrangement. Og han fikk rett.

770 deltakere i 2017 er et stykke unna toppen i 1992. Da var det snaut 3.400 som deltok i Norgesløpet. Men Rom ble heller ikke bygget på en dag, og Ull/Kisa Friidrett bygger steg for steg for å bli et kjent navn for både mosjonister og dem med noe større fart i beina.

ALLE MOT ALLE: Litt av sjarmen kan være å sjekke egen tid mot andres tid. Men det er også lov å ta det helt rolig gjennom enten 5 eller 10 kilometer.

Tre distanser

Selve arrangementet er tredelt:

  1. Norgesløpet på 10 kilometer
  2. Norgesløpet på 5 kilometer
  3. Barneløp

Link til påmelding

Løypetraseene går i hovedsakelig flatt og lettløpt terreng på og rundt Jessheim stadion.

Praktisk informasjon her

Folkehelse i fokus

BARNELØP: Det er også distanser for barn i alle aldre under Norgesløpet på Jessheim stadion lørdag 1. september.

Folkehelse er et tema som gjennomsyrer mye av det som skjer og planlegges og vedtas i Ullensaker kommune.  Det ser man ikke minst under folkehelseuka, og det er lagt opp til felles trening for de ansatte i kommunen, som stilte mann- og kvinnesterke under Blodomløpet i juni. Rådmann Rune Hallingstad og ganske så mange andre ansatte mobiliserer til Norgesløpet, og oppfordringen er at andre bedrifter gjør det samme.

Men først og fremst handler det om å melde seg på til Norgesløpet slik at antallet startende overgår fjorårets påmeldte.

Og selve løpet arrangeres som sagt lørdag 1. september på Jessheim stadion.

PS! Alle foto er tatt av den uforlignelige Bjørn Hytjanstorp.