Fra Thailand til tørt land

Rune Karlsen (59) starter opp med salg av vannfontener fra Thailand, tørr sommer og vanningsforbud til tross. 

Tirsdag i forrige uke så Vannfontener AS dagens lys på industrifeltet på Jessheim. Der finner vi Rune Karlsen fra Gystad og et helt arsenal av fontener i betong og keramikk. Det er så mange varianter av fontener i alle størrelser at øyet blir stort og tørt av mindre.

– Jeg ser ikke bort fra at dette er det største utvalget av vannfontener du finnet på ett og samme sted i Norge, sier Karlsen til Jessheimpuls.

UTVALG: Rune Karlsen har mye å velge i for den som er interessert i å gå til anskaffelse av vannfontene i hagen – eller hvor det skal være.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

Teststart

Salg har det ikke vært så mye av siden oppstarten tirsdag, men folk har vært innom og kikket. Dessuten er denne sesongen for en slags prøvestart å regne for importør Karlsen. Forsinkelser og annet gjorde at oppstarten – som egentlig skulle vært i mai – ble utsatt til nå. Containeren ble forsinket, og det har tatt sin tid å komme i orden.

– Jeg ser på dette som en slags teststart, så er vi i gang for fullt fra våren neste år, sier han.

– Alt er håndlaget i Thailand, sier han. Karlsen har selv bodd i Thailand de siste 13 årene, så han har både kontakter og kunnskap.

En del kunder har vært innom og kikket, og Karlsen håper kundene får vann på mølla og handler etter besøk og tenkepause.

Smalt?

– Det er ikke vel smalt dette her, da?

– Du finner ikke en TV-kanal som ikke har hageprogrammer. Hagestell er en hobby for mange, og det er jo nærmest umulig å finne et utvalg av fontener i butikkene som selger hageutstyr. Jeg har 230 forskjellige vannfontener her jeg. Utvalget er massivt, og jeg solgte en stor fontene første dagen.

STEILER IKKE: Prisen på vannfontener får deg ikke til å steile, lover Rune Karlsen. 

Kontakt med kjede

– Hva er målsettingen, og hva skal til for at du blir fornøyd med salget og butikken?

– Den langsiktige målsettingen er å få fontenene inn hos noen av de store kjedene, men jeg satser på å få solgt de vannfontenene jeg har importert.

– Alle typer vannfontener du har her?

– 230 forskjellige, men det er fullt mulig for kunder å designe sin egen fontene slik at jeg kan få den produsert. De er gode på dette i Thailand, sier Karlsen.

Vannfontener holder til i Elektroveien 8 på industrifeltet på Jessheim.