Kunstnerne og tivoliet inntar sentrum

Når Jessheimdagene drar i gang på torsdag, så er maleklubben til kunstforeningen med og setter farge på festdagene. Og du er velkommen til åpningen.

Utstillingen åpnes høytidelig av Høyres fargeklatt av en varaordfører, Willy Kvilten, torsdag 17.00, og du er uheldig hvis du ikke finner galleriet som ligger midt i Jessheim sentrum (nede i ett av hjørnene på torget, for den som er lite kjent). Gule dører og skilt over dørene, for den som vil orientere seg.

Jessheimpuls var innom da Anne Marit Fald Gården, Anne-Lise S. Østby, Torill Lium Hansen, Brit Helsør, Edith Nilsen, Elena O. Olsen, Aase Bondø, Anne Britt Opdal og Oddbjørg H. Vegel var til stede i lokalene.

– Hva kan vi vente oss av utstillingen?

– Det er 21 utstillere totalt, og jeg vil si det er varierte uttrykk som blir presentert, sier Anne Marit Fald Gården i utstillingskomiteen. Hun stiller selv ut bilder i akryl og akvarell, både abstrakte og landskapsmotiver.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

– Viktig utstilling for dere?

– Det er viktig å vise fram det vi driver med, og det er viktig å synes der ute. Det er mange dyktige malere i maleklubben nå, og det tror jeg publikum vi se.

Debutant

Oddbjørg H. Vegel er nesten for debutant å regne. I hvert fall som utstiller i maleklubben regi.

– Nervøs?

– For hva?

– For å vise fram bildene dine?

– Nei, egentlig ikke. Vi håper så mange som mulig tar turen til utstillingen vår.

Salg fra vegg

Nytt fra maleklubben side er det at eventuelle kjøpere kan ta kunsten med seg rett fra vegg. Dette for å gjøre det lettere for kundene med tanke på logistikk.

Noen er kanskje på Jessheim kun i helgen, og da blir det tungvint å skulle komme tilbake og hente bildet , er begrunnelsen.

– Rekrutteringen til maleklubben?

– Det er ønskelig med nye fjes, og vi har det veldig hyggelig når vi møtes på onsdagene for å male og bistå hverandre – og slarve litt, sier Fald Gården.

Maleklubben møtes i galleriet hver onsdag fra 17.00, for den som er interessert. Kom innom under utstillingen til maleklubben og spør hvis du er nysgjerrig.

Marit i senteret

DUKKER OPP:  Marit Engen Skagestad har såkalt pop-up-utstilling i ett av lokalene i Jessheim storsenter. Du kan handle rett fra vegg.

Marit Engen Skagestad er lokal kunstner som har funnet seg eget “krypinn” i Jessheim storsenter. Der stiller hun ut og selger malerier rett fra vegg i lokalet som ligger i nærheten av Ciao Bella og gullsmedforretningen til Liv Lerdahl.

Engen Skagestad var utstiller i galleriet under Jessheimdagene i fjor, og den gang satte hun langt på vei salgsrekord i løpet av utstillingen.

Tivoli i byen

Tilbake i bybildet er også Bergströms tivoli. Etter noen år uten karuseller og annet snadder for ungene – og muligens til noe mindre forlystelse for de voksne – så er tivoliet igjen på programmet som en del av tilbudet til den yngre garde under Jessheimdagene.

Les: programmet for Jessheimdagene