Møkkete Ronny hjem som helt

ANMELDELSE

 Ronny Aagren og hans samspilte band gjorde Kulturbanken om til en dunkel “blues joint” i de amerikanske Sør-statene fredag kveld.

Det er å dra det vel langt å kalle Ronny Aagren for den hjemvendte sønn. Han er fra Jessheim, men bor et annet sted. Og han spilte på hjemmebane senest i fjor. Men det er riktig å si at han er en gitarhelt det musikkinteresserte Jessheim (og omegn) møter opp for å høre og se når han først tar turen.

Og vi forstår hvorfor. Det er mange år siden undertegnede så Aagren live, og jeg merker at jeg har savnet å høre ham på konsert. For Aagren bringer til torgs et møkkete sound og “swampy” uttrykk ingen kan skru til med en effektpedal eller klang – i mangel av et annet uttrykk.

Ronny Aagren er blues. Han besitter en skitten lyd som får oss til å tenke på verksteder, olje på vannet, aligatorkjeft og lyden av sirisser og lukten av elv.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

Konserten i Kulturbanken var hjemmeseier fra første Bo Diddley-cover og helt ut i den stormfulle Jessheim-natten. Dette var svett moro.

Øyvind Mo Larsen