Skaterne inntar byen i helgen

Jessheim blir arenaen for mange av de beste skaterne i landet i helgen. Lørdag og søndag arrangeres Jessheim Open.

  • Lørdag 11. august konkurreres det i såkalt “park” i skateboardanlegget på Gystadmarka (rett nord for friidrettsanlegget og like ved Gystamarka skole).
  • Søndag 12. august inntar skaterne Jessheim sentrum for å konkurrere i øvelsen “Street”.

– Høyt nivå på dem som kommer?

– Vi snakker om de største talentene i landet, sier Jørn Wiggo Nyberg i skateklubben på Jessheim.

TOPP FEM: Skateparken på Jessheim går for å være blant de fem beste i Norge. Til helgen blir det liv og røre og luft under brettene. 

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

I år er tredje gang Jessheim Open arrangeres i hovedstaden på Øvre Romerike, og 50 utøvere er ventet til det som er blant de fem beste skateparkene landet. Og arrangørklubben på Jessheim har ry på seg for å være den best organiserte på Romerike. Sikkert er det i hvert fall at Jessheim tiltrekker seg rullebrettkjørere i relativt vid omkrets. Skateparken ligger på Gystadmarka, like ved Gystamarka skole og friidrettsstadion.

TALENTER: Det kommer til å kry av rullebrettalenter på Jessheim kommende helg. Da er er det Jessheim Open som arrangeres.

– Designet på vår skatepark er unikt i Norge, og det vet folk i miljøet, sier Jørn Wiggo Nyberg.

Nysgjerrige er hjertelig velkomne når lørdag det inviteres til konkurransen “park terrin”, altså at utøverne benytter seg av hele skateparken og elementene i den. Det er så smått bevegelse i skateparken fra 10.00 og utover dagen.

UNIKT DESIGN: Skateparken på Jessheim har unikt design, og det setter rullebrettkjørere fra hele landet pris på. 

Minst like spektakulært blir det når skaterne søndag 12. august inntar Jessheim sentrum for å k0nkurrere i såkalt “street”, der man bruker elementer i bybildet som hinder.

ølg med rundt deg hvis du er i sentrum søndag formiddag, for det blir aktivitet på brett forskjellige steder – og hele Jessheim Open ender med kåring av beste triks ned trappa utenfor Jessheim storsenter (ved nedkjøringen til parkeringshuset Ormen Lange på rådhusplassen). Utøverne tar fart inne fra senteret og bruker trappa som hopp.

PS! Alle bildene er tatt av Knai Media.

Les:  Programmet for Jessheimdagene fredag 10. august