Unge menn – musikalsk tyngde

ANMELDELSE

  De unge herremenn i Heigh Chief ga høyst sannsynlig alle frammøtte et snev av hakeslepp da de inntok Kulturbanken fredag kveld.

Et ubeskrevet musikalsk blad for de aller fleste i publikum i Kulturbanken – tror vi – fordi Jessheims bluespublikum hadde kommet for å høre Ronny Aagrens og hans band på hjemmebane.

Og Heigh Chief bør sende værgudene en takk for at vinden sendte dem innendørs i Kulturbanken istedenfor å spille på torgscenen i sentrum som planlagt. For bandet fikk nok et større og mer lydhørt publikum inne i kulturbanken.

Marcus Løvdal har vært omtalt som et stort musikalsk talent i mange år. Det forstår vi, for unge Løvdal og resten av heigh Chief besitter en nesten forbløffende tyngde og “levd liv” i sitt musikalske uttrykk og framføringer av materialet sitt.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

Så har de da også turnert Tyskland og hatt mange spillejobber, sin unge alder til tross. Så å si alt Heigh Chief foretok seg på scenen fenget – også pausen da bassisten måtte i garderoben for å hente ny bass før sang nummer to. Men en vits eller to kan være greit å ha på repertoaret, gutter.

Jessheimpuls krysser fingrene for at Heigh Chief tar turen tilbake til Jessheim og Kulturbanken. For at de fikk nye venner og fans er det ingen tvil om.

Øyvind Mo Larsen