Unge menn – musikalsk tyngde

ANMELDELSE

  De unge herremenn i Heigh Chief ga høyst sannsynlig alle frammøtte et snev av hakeslepp da de inntok Kulturbanken fredag kveld.

Et ubeskrevet musikalsk blad for de aller fleste i publikum i Kulturbanken – tror vi – fordi Jessheims bluespublikum hadde kommet for å høre Ronny Aagrens og hans band på hjemmebane.

Og Heigh Chief bør sende værgudene en takk for at vinden sendte dem innendørs i Kulturbanken istedenfor å spille på torgscenen i sentrum som planlagt. For bandet fikk nok et større og mer lydhørt publikum inne i kulturbanken.

Marcus Løvdal har vært omtalt som et stort musikalsk talent i mange år. Det forstår vi, for unge Løvdal og resten av heigh Chief besitter en nesten forbløffende tyngde og “levd liv” i sitt musikalske uttrykk og framføringer av materialet sitt.

Så har de da også turnert Tyskland og hatt mange spillejobber, sin unge alder til tross. Så å si alt Heigh Chief foretok seg på scenen fenget – også pausen da bassisten måtte i garderoben for å hente ny bass før sang nummer to. Men en vits eller to kan være greit å ha på repertoaret, gutter.

Jessheimpuls krysser fingrene for at Heigh Chief tar turen tilbake til Jessheim og Kulturbanken. For at de fikk nye venner og fans er det ingen tvil om.

Øyvind Mo Larsen