Rigger Storgata og henger opp sola

Yezzfest artikkel

Denne gjengen fra Korpsforum har rigget telt i Storgata slik at vi kan andre kan gjøre kupp på markedet noen timer senere.

Det er en kjølig augustmorgen, solen henger lavt og den smått legendariske Teltmannen – også kjent som Stein Nagell – går bredbent som en revolvermann og sheriff midt i Storgata. Rundt ham går sheriffassistentene fra Korpsforum med rutinerte skritt og soloppgangen i øynene.

På bildet ser vi Elisabeth Sæther, Mette Midtskog, Tore Hansen Trond Midtskog, Ståle Rustad, Martin Sandven, Egil Nybruket, Tine Knobel, Svein Harald Storo-Hjelle og Stein Teltmannen Nagell

Det blir ikke sagt så mye denne stille morgenen. Alle vet hva de skal gjøre. For representantene fra Korpsforum og Teltmannen har gjort dette så mange ganger tidligere.

Før vi andre har pirket sukat fra øyekroken og karret oss ut av bingen, så har denne gjengen langt på vei gjort alt klart til en ny festdag i sentrum. Og denne dagen er det markedsgata som skal opp.

Om noen timer skal Storgata og sentrum igjen fylles med folk, smil og handlelystne mennesker. De vet ikke at markedsgata er gjort klar på tre timer – fra 06.00 til 09.00.

Hvor Teltmannen etter endt dyst i Storgata, det vet ingen. Mytene er mange – for eksempel at Teltmannen ikke sover mellom mai og september.

Sier han selv, i hvert fall. Men selv Fantomet gikk i gatene som en vanlig mann av og til. Det samme gjør Teltmannen – og gjengen fra Korpsforum.

Se kjapp timelapse av Teltmannen og dugnadsgjengen: