Har slått seg helt til USA

Hanne Sofie Borgen (19) reiser denne uken til USA for å studere og spille golf på college. 

TRENER MYE: Hanne Sofie har brukt store deler av sommeren til terping på detaljer for å være best mulig forberedt til USA-oppholdet.

Det unge talentet bestemte seg raskt da tilbudet om skoleplass og golfspill ved et universitet i Newberry i staten South Carolina bød seg. Og denne uka her hun på plass i det som skal bli hennes verden de neste fire årene.

Hanne får skolestipend og kommer til å bo på internat på skolen, men det som er selve gullfuglen er klimaet og muligheten til å spille golf under gode forhold hele året. Den muligheten har hun ikke Norge, og i Amerika får hun en utdannelse med på kjøpet.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

– Ble du rekruttert på handikapet du spiller på, eller hvordan fungerer det?

– Ja, men også resultater fra konkurranser jeg har spilt samt at karakterer teller noe, sier Hanne, som til tross for ung alder har rukket å bli merittert, med spill i Norgescup og NM.

– Handikap da?

– Jeg spiller med 3,9.

– Spilt golf hele livet?

– Jeg begynte så smått da jeg var fire år, men jeg har drevet med skiskyting og andre idretter også. Men fra jeg var 16 år har det vært golf.

– Hvor ofte trener du?

– Det varierer fra 20 til 45 timer i uka, men nå i sommer har jeg vært på treningsfeltet to timer daglig, i tillegg til at jeg har spilt runder på banen. Dette for å være så godt forberedt til det som skjer i USA som mulig.

NY HJEMMEBANE: Hanne Sofie Borgen har Miklagard som sin hjemmebane. Nå blir South Carolina i USA hennes nye hjem de neste fire år. 

– Forventninger til USA?

– Jeg får mulighet til å bli en bedre golfspiller, håper jeg. Og så får jeg en utdannelse på kjøpet. Jeg satser på å bli der borte i fire år for å fullføre utdannelsen, som trolig blir innen business.

– Hjem til jul?

– Ja, jeg kommer hjem til jul og i sommerferien. Og moren og faren min blir med over, pluss at de kommer over senere i høst for å se på turnering der borte.

– Noe du frykter?

– Egentlig ikke. Jeg kommer inn i et miljø, og så er det lagt godt til rette for hjelp med fag på skolen.

Jessheimpuls ønsker Hanne Sofie lykke til i Amerika, og vi gratulerer samtidig Sondre Ruud Bråten med gull i pre-O i orientering i Latvia.

Les også: Jonas Fjeldberg fra Kisa-benken til Amerika