Vant kampen om nye lærere

Ullensaker kommune har hatt en bevisst strategi i jakten på nye lærere. Fangsten er hele 61 nye lærere med godkjent utdannelse til skolestart.

Det er innført ny lærernorm til skolestart nå i august. Den går kort fortalt ut på at hver skole skal ha maks 16 elever pr. lærer i 1.- til og med 4. klasse, og maks 21 elever pr. lærer fra 5.- til og med 10. klasse.

STOLT: Yngve Rønning

– Vi har hatt en klar målsetting om at kravene til den nye normen skulle innfris, og derfor ble det opprettet 22 ekstra lærerstillinger før dette skoleåret, sier Yngve Rønning, kommunaldirektør for skole- og barnehagesektoren.

61 nye lærere er ekstremt bra

Yngve Rønning, kommunaldirektør

– At vi har klart å ansette 61 nye lærere er ekstremt bra og noe vi er veldig fornøyd med, sier Rønning til Jessheimpuls.

Fortsatt er det såkalt ufaglærte som jobber i grunnskolen i Ullensaker, men det jobbes bevisst med rekrutteringen i kommunen, og med den nye lærernormen som innføres, er det en seier å ha landet så mange med godkjent utdannelse. 35 av de nye lærerne er nyutdannede.

Rift om lærerne

– Det er stor rift om lærere dette året. Derfor er vi veldig fornøyd med rekrutteringsarbeidet som er gjort samt at vi som kommune har greid å tiltrekke oss så mange dyktige lærere.

Viktig for rekrutteringsarbeidet har vært:

• Utarbeidelse av en rekrutteringsbrosjyre
• Rekrutteringsgruppe bestående av rektorer og skolefaglig rådgiver som har møtt nyutdannede lærere ute på ulike studiesteder, blant annet Oslo, Bergen og Hamar
• Utarbeidelse av flyers, roll-ups og plakater som er hengt opp sentralt rundt studiestedene.
• Aktiv bruk av sosiale medier i rekrutteringsarbeidet.

Uvanlig stor søkermasse

– Uvanlig mange

–  Som et resultat av godt rekrutteringsarbeid hadde vi i år en uvanlig stor søkermasse, og vi kunne derfor ansette de dyktigste og best kvalifiserte lærerne, sier en stolt kommunaldirektør.

Vi har kunnet ansette de dyktigste og best kvalifiserte lærerne

Ullensaker kommune øker med 130 elever hvert år, og Rønning sier det er en prestasjon å klare å få på plass hele 61 nye lærere til oppstart av skoleåret.

Skolestart er torsdag 16. august.

Les: Skolestart og skolerute