Stødig Bjørn loset oss vel i havn

Yezzfest artikkel

ANMELDELSE

Bjørn Eidsvåg er som et stødig skip i den lett forblåste Jessheim-kvelden. Bjørn og hans eminente band loset oss trygt i havn.

Noen minutter etter 20.00 kommer han ruslende ut på scenen. Bandet er allerede i gang, og vi lar oss nok en gang forbløffe over at den “milde” lyden har såpass dytt i seg på så lavt volum. Så vet han da også å plukke musikerne han tar med seg på tur, den godeste Eidsvåg. David Wallumrød, Bjørn Holm, Anders Engen og Kjetil Steensnæs er et solid lag å ha i ryggen.

Og flørter med Jessheim gjør han også. Han kaller oss metropol – med kunst, kultur og humor, som han sier. Og han var her som ungdom. I militæret på Trandum, og da gjestet han legendariske Terrassen. Dette gikk selvsagt hjem hos oss som er herfra. Bjørn kan sine saker. Ingen tvil om det.

Og de flotte jentene på Jessheim – fra den tiden – fikk også sin hyllest. På samme måte som Aretha Franklin (hun døde i dag, torsdag) ble hyllet med sangen “Sett”.

Eidsvåg kjør et sommerkjølig Jessheim om til et lunere sted med sangene og pratingen mellom låtene. Det duver så deilig av gårde.

Oppløpet kommer med “Eg ser”, en moderne norsk salme som har fotfeste i mange generasjoner nordmenn. Og friluft-katedralen Jessheim er med på notene.

Og med “Mysteriet” som en av de siste sangene, så forsvinner det stødige skipet Bjørn Eidsvåg med band inn i horisonten. Og vi passasjerer vinker farvel med trampeklapp og smil om munnen i det “To små planeter” ebber ut.

Øyvind Mo Larsen