Schumacher Aps ordførerkandidat

Eyvind Jørgensen Schumacher (35) er foreslått som Ullensaker Arbeiderpartis ordførerkandidat ved neste kommunevalg.

– Jeg er svært glad for at nominasjonskomiteen har vist meg tillit, og ser fram til nominasjonsmøtet. Blir jeg valgt som ordførerkandidat vil jeg løfte barn og unges oppvekstvilkår i Ullensaker, og vil jobbe for mer politisk styring over utbyggingen i kommunen vår til innbyggernes beste.

– Det må du utdype litt?

– Jeg tror vi som kommune må tenke kvalitet framfor kvantitet i utbyggingen i årene som kommer, og det er viktig at vi som kommune tar større kontroll over det som skal bygges, sier Schumacher til Jessheimpuls.

– Er valgkampen med dette i gang?

– Det kan du kanskje si, selv om jeg føler at vi bedriver valgkamp hele tiden, sier Schumacher.

– Stort ansvar for en ung mann?

– Jeg ble kastet inn i politikken for tre år siden, og jeg har lært veldig mye i løpet av disse årene. Men jeg må innrømme at sommerfuglene i maven våknet da jeg ble kontaktet av nominasjonskomiteen og når det når er offisielt at jeg er nominert.

Nominasjonskomiteen i Ap foreslår at Irene Furulund (57) skal være partiets varaordførerkandidat. Furulund kommer fra Mogreina og har lang fartstid i Arbeiderpartiet og andre frivillige organisasjoner. Hun har vært en sterk stemme i kampen mot tredje rullebane på Gardermoen. Furulund har jobbet i helsevesenet i mer enn 30 år.

Det endelige vedtaket gjøres av medlemmene i Ullensaker Arbeiderparti på nominasjonsmøtet 27. september. Resten av kandidatene på lista vedtas 28. november.

Nominasjonskomiteen består av Tonje Brenna (leder), Arne Arnesen, Ingrid Mundal, Ola Flem og AUFs representant.