Iskalde jenter fosser fram

Yezzfest artikkel

Denne sesongen stiller jentene i Ullensaker Flyers i den nasjonale serien for aller første gang. Og til helgen er det turnering på hjemmebane.

Det er jentene i idretten som er i fokus i ishallen og kunstgresset på Jessheim stadion denne helgen:

  • Ullensaker Flyers arrangerer jente-cup på ishockeybanen fra fredag til søndag
  • Ull/Kisa Fotball arrangerer jentefotballens dag på kunstgresset på søndag fra 13.00 til 15.00

Felles mål – selv om arrangementene står for seg selv – er å rekruttere flere jenter til idretten.

Flere jenter

– Vi har pr. i dag registrert 14 aktive spillere, og fem av disse spiller ute samtidig som de utvikler keeperferdighetene sine, sier Susanna Gustavo Gines, engasjert voksen i Ullensaker Flyers.

– Men vi ønsker oss helt klart flere jenter som vil være med og spille, sier hun.

Denne helgen deltar hele åtte lag i turneringen på Jessheim, og svært gledelig er det at Stavanger stiller med to lag og at Rosenborg fra Trondheim tar turen til ishallen. I tillegg stiller Jar Wildcats, Vålerenga, Storhamar og Kongsvinger med lag.

KLARE: Det var fart og presisjon på isen da Jessheimpuls ḱom og forstyrret treningen til jentene i Ullensaker Flyers.

Jentene har ligget i hardtrening en god stund, og forventningene til helgen og sesongen er store for de barske jentene.

– Vi er klare for turnering og sesongen, er beskjeden Jessheimpuls får fra jentene som er i full gang med de siste forberedelser på isen.

– Landets største

– Ambisjonen vår er å bli størst i landet på jentehockey. Det er langt dit, men vi er godt i gang siden den spede starten for fire år siden. Da var det fire jenter som spilte ishockey. Nå er vi fler, sier Stig Englund og  Susanna Gustavo Gines.

ENGASJERTE: Stig Englund og Suanna Gustavo Gines.

– Hvem ønsker dere å nå ut til og ha med her?

– Vi avviser ingen her, men for dette laget (U11-13) så er det en forutsetning at jentene kan gå på skøyter, sier Gines, som opplyser at der aller minste jentene har treninger hver torsdag fra 18.30.

BLI MED!: Ullensaker Flyers trenger flere jenter på isen. Et inkluderende miljø venter jenter som vil snøre på seg skøytene.

– Og det er utstyr å få lånt i ishallen, både skøyter, hjelm og susp, sier Gines.

Og for den som måtte være nysgjerrig på vegne av seg selv eller sin datter: Ullensaker Flyers arrangerer jenteskøytedager 6.- og 7. oktober. Der inviteres jenter til ishallen for å lære seg å gå på skøyter. Denne dagen er det kun jenter som er invitert.

PS! Det er mulig for absolutt alle å gå på skøyter i ishallen på søndager mellom 10.00 og 12.00. Den første timen er uten kølle og puck mens den andre timen gir rom for puck og kølle. Men i helgen er det turnering, og da er det ikke åpent for alle på isen i dette tidsrommet.

PS2! I Ull/Kisa er det allerede mange jenter som spiller fotball, og søndag er det fokus på denne delen av Ull/Kisa Fotball. Det blir aktiviteter og premier for dem som tar turen til Jessheim stadion mellom 13.00 og 15.00. Og hvorfor ikke kombinere turen til Gystadmarka med en tur innom både ishall og stadion?