Mehren runder 50 bulkfrie år

Mehren karosseri er et begrep for dem som vokste opp på Jessheim og omegn. Nå runder firmaet 50 år med lakk og biloppretting.

Det begynte i låven på Sand gård, landbrukseiendommen som for 150 år siden besto av de 1.000 mål området Sand i dag er bygget på, for å si det litt forenklet.

Og det var i låven på den gården av brødrene Håkon og Sverre Mehren startet opp firmaet i 1968 etter at begge to jobbet som bilopprettere for Chrico på Kjeller. Mor og far Mehren ofret dyrehold på gården slik at sønnene kunne få starte opp firmaet sitt på gården.

Familiebedrift

Håkon trakk seg ut av bedriften i 1985, og Sverres sønn Terje ble medeier i 2001. Terje har drevet firmaet siden 2008.

– Hvor mange er dere nå?

– Vi er to nå, som den gang faren og onkelen min startet firmaet, sier Terje i lokalene i næringsparken. Mehren karosseri flyttet til Vilbergveien i 1987, og en kan kanskje si at Mehren var den første bedriften som slo seg til i næringsparken – selv om næringsparken ble etablert senere. Jens Arild Hostad eier lakkeringsfirmaet som holder til under samme tak.

FAMILIEBEDRIFT: Sverre Mehren er gått bort. Sønnen Terje har overtatt firmaet. 

Født inn i det

– Visste du at det var dette yrket du skulle inn i?

– Ja, det vil jeg si. Jeg gikk etter faren min i verkstedet helt fra jeg var liten, så det lå vel i kortene at det var denne veien det bar, sier Terje, som begynte i læra hos Bertel O. Steen i 1995. Der sto han i to måneder og rettet opp en totalbulket bil til den var glatt og slett.

– Det handler om fingerspissfølelse like mye som å se med øynene?

– Ja, finopprettingen har med følelse å gjøre, sier Mehren til Jessheimpuls.

MEHREN 2018: Mehren Karosseri er 50 år i år. Jens Arild Hostads lakkeringsfirma og Terje Mehren med sitt firma holder til i lokalene i dag. 

Stabile kunder

– Hvem er kundene deres?

– De samme kundene som faren min hadde, men nå er det også barna og barnebarna deres som kommer til oss.

– Hvorfor kommer folk til dere?

– Jeg tror det har å gjøre med at de her hos oss får snakke med oss som jobber med bilen deres, og vi jobber på bilen her. Og så tror jeg vi har et godt rykte gjennom 50 år. Du får ikke bedre reklame enn fornøyde kunder.

GAMLESKOLEN: Gammelt håndverk ruster ikke. På denne bilen ble taket i sin tid senket 11 centimeter for å komme inn porten. 

– Allsidig yrke

– Hva er det du liker med jobben din?

– Det at ingen dager er like. Det er en allsidig jobb, og jeg kan ikke erstattes av en maskin fordi ingen bulk eller skade på ruta er lik.

– Biler og karosseri er vel annerledes nå enn den gang da?

– Bilene er mye sikrere nå. Karosseriet har krympesoner som sørger for at det metallet gir etter i større grad enn på gamle biler.

– Er det mange konkurrenter lokalt?

– Det er to firmaer som driver med biloppretting her i området. Men vi har mer enn nok å gjøre vi, altså.

– Og her blir dere?

– Vi har ingen planer om å flytte på oss. Her trives vi godt.

FYRVERKERI: Lokalt er det mange som forbinder Mehren med fyrverkeri. Her fra Jessheimdagene i 1979. Håkon Mehren skimtes bak disken.