Synlig bevegelse i hotellprosjektet på Kløfta

Yezzfest artikkel

Arbeidet med å klargjøre for spa-hotell ved golfbanen på Kløfta er så smått i gang. Og i oktober får vi vite hvem som betaler for gildet.

Trykket på Ullensaker gir seg utslag i store prosjekter og investeringer også utenfor bygrensa til Jessheim. Golfbanen på Kløfta får ny utforming, og et hotell med blant annet 500 rom, spa og konferansedel er i ferd med å realiseres.

500 ROM: Det blir totalt 500 hotellrom når det nye hotellet ved golfbanen på Kløfta står ferdig sommeren 2020. 

Det er 9 måneder siden de gigantiske hotellplanene for Miklagard ble presentert for plan- og samferdselskomiteen i Ullensaker kommune. Og nå kan vi se konturene av kjempebabyen som er sagt skal stå ferdig og på egne bein sommeren 2020.

Hemmelige eiere

HEMMELIG: I oktober får vi vite hvem investorene bak golfhotellet på Kløfta er. 

Romerikes Blad (saken er bak betalingsmur) skrev i forrige uke at det er hotellkonsernet Haut Nordic som skal drive hotellet, men hvem som står bak med kapitalen – 500 millioner kroner – er det foreløpig holdt helt tett om. Det får vi først vite i midten av oktober, er beskjeden fra de involverte.

Dette er planene for området:

 • 500 hotellrom som bygges i to faser.
 • Apartementsleiligheter (for golfseniorer primært)
 • Spa-avdeling.
 • Konferansesal med plass til mellom 600 og 800 personer.
 • Kurs- og møterom.
 • 300 parkeringsplasser innendørs
 • Og – for de spesielt interesserte – så er det planlagt endringer på hullene 1,9, 12,15,17 og 18

OVERSIKTSKART: Dette kartet er nok mest interessant for golferne. Men slik blir de nye hullene. 

– Miklagard skal være et nytt, eksklusivt og lett tilgjengelig hotell som vil være attraktivt for denne gruppen. Men vi er også sikre på at vi blir attraktive for mange golf- og spagjester også. Alt dette rett ved golfbanen og kun ni minutter fra Gardermoen, sa Haut Nordics administrerende direktør Sondre Prestegard til RB.

Unison begeistring

Jessheimpuls var til stede – da som skribent for RB – i det møtet der planene ble presentert, og det var tilnærmet unison begeistring fra det politiske miljøet, og nå er altså arbeidet i gang på golfbanen. Flere av hullene er nå gravd opp, og for dagens medlemmer og andre som spiller på banen vil følgende bli nytt og annerledes på banen for at den skal fungere sammen med hotellet.

 • Sesongen vil starte med ny drivingrange som står klar i mai 2019.
 • Alle nye hull er ferdig bygget, skal gros inn i 2019 sesongen
 • Ny drivingrange bygges i nærheten av dagens klubbhus
 • Drivingrangen vil bli bygget ned i bakken slik at det er sikkerhetsmessig forsvarlig, og det er god utsikt når man sitter på terrassen på klubbhuset eller på hotellet
 • Drivingrangen (iutslagsfeltet) vil ha 70 utslagssteder, både gress og kunstgress.
 • Det bygges i to etasjer, og det blir installert varmelamper for å forlenge sesongen til 10-12 måneder.
 • Hele rangen vil være i kunstgress med 5 kunstgressgreener fra 50 til 200 meter som mål for spillern
 • Lengden vil bli ca 320 meter og bredden ca 100 meter

BYGGESPOR: Vi kan allerede se spor etter anleggstrafikken på Miklagard. 

Drifter tre hoteller

Haut Nordic beskriver seg selv som en kreativ gjeng som i dag drifter tre hoteller – på Gjøvik og Kongsberg – og største samarbeidspartner er i dag Nordic Choice. Selskapet har også avtaler med Big Horn og Dolly Dimple’s.

og hotell og flere restauranter. Vi jobber både med egenutviklede konsepter og franchisekonsepter. Vår største samarbeidspartner på hotell er for tiden Nordic Choice. Selskapet har også avtaler med Big Horn og Dolly Dimple’s.

HOTELLET: Slik er hotellet tenkt plassert. Dagens klubbhus ligger i svingen vi ser midt på bildet. 

Første gang hotellplaner på Miklagard ble nevnt var i 2007. Drøye 10 år senere ser det ut til at ting skyter fart på Kløfta.