Til de tøffe damene der ute

HELGEPULS/KOMMENTAR

Vi legger bak oss en uke der valgkampen i Ullensaker er i gang, med tilsynelatende totalt fravær av kvinner i toppen av de forskjellige partiene.

Seks sobre, alvorlige menn, en like sober og alvorlig møteleder foran et publikum med temmelig høy snittalder var rammen da startskuddet for den lokale valgkampen listet seg i gang på biblioteket denne uken. Arenaen var med andre ord et bilde på hvordan engasjement og oppslutningen lokalt er i 2018:

Småbarnsforeldre er på trening, dugnad eller jente- og guttetur mens den eldre garde er i drift fra arrangement til arrangement. 

Småbarnsforeldre er på trening, dugnad eller jente- og guttetur

LES: Terningkast og valgkampstart

Det som slår oss – noe som også er kommentert i sosiale medier – er fraværet av kvinner i panelet. Det er sikkert flere årsaker til hvorfor det er slik, og vi vet jo at det er engasjerte og synlige kvinner i alle partier i Ullensaker. Tro ikke annet. Men panelet i biblioteket gir dessverre et ganske korrekt bildet av tingenes tilstand.

Disse har vært ordfører i Ullensaker

Det samme gjør veggen i kommunestyresalen, for der henger en enslig kvinnelig ordfører blant en hær av alvorlige menn som har vært ordfører i Ullensaker.

Turid Smestad Jakobsen, we salute you!

Vi vet også at det fra politisk hold erkjennes at rekrutteringen av unge kvinner og menn ikke akkurat er på oppadgående i vår kommune heller.

Jessheimpuls håper kvinnene –  i særdeleshet de unge – som er politisk aktive i dagens politiske Ullensaker går en runde eller to med seg selv og sine nærmeste om muligheten for å fortsette med politikk.

LES: Det er folk som fargelegger byen

De unge stemmene er viktige, og det er viktig med kontinuitet i den tiden vi er inne i når det kommer til å forme framtidens Jessheim og Ullensaker.

De unge stemmene er viktige

Fire år er ikke lang tid i dette perspektivet, og prosesser tar gjerne lenger tid enn fire år. Vi krysser fingrene for en god miks av kvinner og menn i alle aldre neste politiske periode.

Jessheimpuls sender også en hilsen til Tonje Brenna og alle de andre tøffe kvinner som mottar trusler, hatefulle kommentarer og hånlige ytringer fordi de engasjerer seg for fellesskapet.

Feiginger er det nok av. Tøffinger er det for få av.

Feiginger er det nok av. Tøffinger er det for få av, og vi heier på alle kvinnelige rollemodeller som sparker inn dører og står opp for seg og sitt.

Søsterduoen First Aid Kit er gode eksponenter for det å stå opp for seg og sitt, og i denne hyllesten til artisten Emmylou Harris synger de om kvinnene som tar støyten og er et festningsverk for omgivelsene sine. Sangen “Red Dirt Girl” handler de kvinnene som står i stormen i hverdagen.

Til de kvinnene som tar støyten og er et festningsverk for sine omgivelser

Trassige og stødige, som Emmylou Harris selv har vært det i en mannsdominert musikkbransje gjennom hele sin karriere.

God helg