Jessheimpuls jubilerer på stigende kurs

Yezzfest artikkel

KOMMENTAR

Jessheimpuls runder et nytt hjørne når vi i dag markerer at det er seks måneder siden vi så dagens lys. Og vi er fortsatt på stigende kurs.

Du lurer kanskje på hvordan vi definerer stigende kurs? Noe er målbart med tallenes tale, noe er målbart ut fra respons og engasjement i form av såkalte “likes”, kommentarer og delinger på sosiale medier – og noe er ikke målbart på andre måter enn lykkønskninger på gata. Vi synes det er helt storartet.

Noen tall og fakta om Jessheimpuls etter seks måneder i offentligheten. Vi så dagens lys 2. april:

 1. 350.000 sidevisninger
 2. 41.000 såkalte unike brukere har besøkt oss
 3. Statistikken viser at antall daglige lesere hele tiden er på oppadgående
 4. Vi krabber oss mot 3.500 likere og følgere på Facebook. Det er slett ikke verst
 5. Lesetiden (hvor lang tid leserne bruker på en sak) er lang, mellom 2 og 4 minutter i snitt
 6. Nedslagsfeltet vårt er hovedsakelig (og selvfølgelig) Jessheim og Ullensaker, men vi ser at vi fanger lesere fra kommunene rundt oss, da Skedsmo, Nes og Nannestad i særdeleshet

Hver eneste dag er et blankt ark for oss i Jessheimpuls, og jeg mener med det at vi lærer noe om oss selv og det markedet vi leverer innhold til. Og vi tolker det slik at vi har truffet en nerve i vårt nedslagsfelt i valget av stoffområder: folk, kultur, politikk og byutvikling.

Vi ser også at saker som går rett på folks hverdag ser ut til å nå ut til flest folk der ute. Eller, det er kanskje mer presist å si at vi har fått våre antagelser bekreftet rundt akkurat dette, uten at vi navigerer blindt etter den type saker. Det gledelige er at de politiske sakene blir lest, diskutert og tatt på alvor, noe som er viktig!

Det er mange planverk, pågående prosesser og politiske avgjørelser som er med på å danne rammeverket for det Jessheim og Ullensaker som skal vokse seg inn i framtiden. Et klassisk problem og utfordring for dem som jobber med byutvikling er manglende engasjement fra folk som bor der utviklingen skjer, og da unge og middelaldrende folk i særdeleshet.

En for oss særdeles god nyhet er at Jessheimpuls har fått støtte fra stiftelsen Fritt Ord til prosjektet “Jessheim – fra landsby til by”. I det prosjektet kommer vi til å jobbe målbevisst videre med saker vi mener er viktige å formidle fra både politikken og fra bylivet generelt.

Hvilke saker er det – helt konkret – som har fenget leserne av Jessheimpuls så langt?

Her er listen over de 10 mest leste sakene:

 1. Rød dag med anstrøk av blått
 2. – Ikke tull at vi kan gå tom for vann
 3. Mannen som er helt ute
 4. Eksperimentering med kjemisk dop i ungdomsmiljøet
 5. Rustrend bekreftet etter beslag
 6. Hva skjer?
 7. Prissjokk på legevakta
 8. Verdensaktør etablerer sin første norske butikk på Jessheim
 9. Nå er skulptur og plassering klar
 10. Her kommer nesten 8.000 sentrumsnære sentrumsboliger

Det som gleder oss mest er miksen av saker. Vi tror bredden i sakene – samt en porsjon humor der det passer – gjør at vi blir lest.

Hva blir så veien videre for Jessheimpuls?

Svaret er ganske enkelt: vi jobber videre med det gode grunnlaget vi har i bånn, og resepten er å bygge videre på den entusiasmen, medvinden (det er beste ordet å bruke når vi skal beskrive summen av tilbakemeldinger og heia-rop der ute) og vi føler at vi er mer og mer attraktive for annonsører som ønsker å nå ut til folk i Ullensaker generelt og Jessheim spesielt. Takk til annonsører som har brukt oss, og velkommen til annonsører som vurderer å bruke oss.

Det kan godt hende at bedrifter på Jessheim og omegn får besøk av vår annonseselger Aileen. Ta henne godt i mot da, hvis hun banker på døren.

I dag, tirsdag, blir det et stykke napoleonskake til lunsj mens vi klapper oss selv litt på skuldrene, så bærer det videre ut i den deilige Jessheim-luften for å finne nye viktige og morsomme saker å skrive. Det er derfor vi holder på, og det er det vi synes er så utrolig morsomt – å være ute og skrive om byen og kommunen vår.

Takk til dere som heier på oss. Vi er kommet for å bli. Og vårt eneste pluss er at du leser oss.

Med ønske om god uke videre.

Øyvind Mo Larsen og Rune Stangeland