Slik ser ekte opprykksglede ut

Yezzfest artikkel

Ull/Kisas fotballdamer har vunnet sin avdeling i 3. divisjon, foreløpig med hele 10 poeng. Da er det grunn til å feire. 

Det lå et kaldt drag over Jessheim stadion mandag kveld. Det var som om kulden etter beskjeden om at herretrener Vegard Skogheim ikke får fortsette hadde lagt seg som et lokk over idrettsarenaen.

Og på Åråsen satt Kanarifansen og styret der nede i møte fordi supportene til klubben i Lillestrøm hadde utvist dårlig skjønn i form av et banner på tribunen.

Årsbeste

Da er det deilig å ha et fotballag som Ull/Kisa Kvinner til å underholde på kunstgresset. For hvis ikke 6-1 over Aurskog-Høland – nummer to på tabellen – er å rundspille en god motstander, så vet ikke vi som var på tribunen hva det vil si å rundspille noen.

Motstanderen til Ull/Kisas hardtarbeidende jenter var god, ikke misforstå. Men på en kveld der det aller meste satt for jentene i gult og grønt, så var det rett og slett umulig å stoppe den kollektive virvelvinden bestående av 11 jenter.

Stram vaier

Vi snakker en bakre firer som en stram vaier, vi snakker direktespill, høyt press og kantspillere som skar inn fra vingen som om de var Ryan Giggs, og vi snakker en kaptein som er så god til å plassere seg at hun hele tiden har ekstremt god tid. Tankene går til Ståle Solbakken da han var aktiv og ballsentral. Og vi legger til et helt lag som jobber for hverandre, som oppmuntrer hverandre og en spiss som i går puttet tre mål.

Det var et skikkelig vinnerlag som herjet på Jessheim stadion mandag kveld! Og så var det befriende få feilpasninger og enda færre oppspill til innkast.

Akkurat det har vi jo sett nok av fra proffer og semi-proffer på herrelaget. Puh…!

– Jeg vet ikke hvor mange mål det har blitt i år. Er det noen som går rundt og husker på det da, sier Dagmar Oustad til Jessheimpuls etter kampen, Hun koketterer ikke. Hun har bare ikke holdt styr på tellingen.

Toneangivende Emma

GODE: Dagmar Oustad (t.v.) og Emma Nesdal Slinning var gode på et gjennomgående godt Ull/Kisa mandag kveld.

– Vi var gode i dag. Vi tapte mot Aurskog-Høland sist vi spilte mot dem, sier kaptein Emma Nesdal Slinning, toneangivende 18-åring sentralt på midtbanen.

– Det var opp mot årsbeste, bekrefter trener Aleksander Ebbestad, som roser kollektivet og som mener nøkkelen til suksess ligger i hardt arbeid over tid.

– Din rolle?

– Jeg har vært heldig som har fått jobbe med gruppen over tid, i snart fem år, sier Ebbestad, som etter denne sesongen tar turen til Lillestrøm for å trene rekruttlaget til LSK Kvinner.

– Veien videre?

Hentet til LSK

– Det er opp til klubben, sier Ebbestad, som før sesongen varslet at opprykk var målet. Nå er jentene han trener farlig nær å nå den rundingsbøyen. Bare kvalifisering gjenstår.

– Jeg vet ikke om klubben er forberedt på 2. divisjon for damelaget. Men jeg savnet at det var folk fra klubbledelse og fra styret her i kveld. Jeg er usikker på hvor mange av dem som vet at vi vant serien i kveld, sier Ebbestad.

Jessheimpuls satt på tribunen og tenkte akkurat det samme underveis i denne festaftenen av en fotballkamp, der innsats, teknikk og spilleglede varmet i den kalde oktoberkvelden.

Hvor var Cato og 1894?

Hvor var Cato Strømberg med festkake? Hvor var styret med klemmer, applaus og idrettsglede? Hvor var spillerne fra A-laget for å vise støtte og respekt for opprykket til kollegene i grønt og gult? Hvor var Kurt, Karl-Gunnar og resten av supporterne i 1894 Jessheim? Hvor var speakertjenesten, linjemenn (sikkert ikke satt opp i 3. divisjon, men likevel denne aften…) og hvor var resultattavlen (vi så det var strøm på den)…?

Samme kan det være. Vi som var der gikk oppløftet hjem fra Jessheim stadion. Vi som sto med ryggen mot nedrykksstreken en gang på 90-tallet vet hvor vanskelig det er å være god nok til å rykke opp etter en sesong. At damene til Ull/Kisa klarte det ved å levere årsbeste var nydelig å oppleve.

Og jentene hadde med seg bærbar høyttaler og spilte Kisa-sangen på full guffe mens champagneflasker ble åpnet og dansen gikk på kunstgresset. Idrettsglede! Deilig.

Måtte mange flere ta turen på første kvalifiseringskamp 21. oktober.

Takk for kampen. Og gratulerer med seriemesterskap!