Jessheim har fått egen “golfbane”

Yezzfest artikkel

Jessheim har fått bane for frisbee-golf. Og sannelig har vi ikke frisbee-klubb i byen vår også! Bildekarusell av nye parken nederst i saken. 

Denne uka ble det satt endelig punktum for byggeprosessen av Jessheim videregående skole, som i en markering initiert av elevrådet markerte åpningen av den flotte skoleparken som omkranser skolen.

Parken må beskrives som estetisk og vakker der den bølger fra Lykkebo og ned mot den splitter nye skolen. Benker, planter og grønt gress er som smykker denne tidlige høstmorgenen i begynnelsen av oktober. Og det var dans, musikk og boller for å markere at nå er byggeprosessen definitivt over.

Egen Frisbeeklubb

Glade for parken er også medlemmene av Jessheim Frisbeeklubb.

TELEGRAMVERSJON: Slik ser frisbee-golf ut i telegramversjon.

Sturla Øino Hallås er talsmann for Jessheim Frisbeeklubb – JFK – og han er glad for at Jessheim nå har fått sin egen park der folk kan teste ut sporten og fritidssysselen som er stor i spesielt Sverige, Finland og USA.

Relativt enkel

– Banen her ved Jessheim videregående er ikke spesielt vanskelig, men den er ypperlig for dem som ønsker å teste ut hva dette er for noe, sier Øino Hallås til Jessheimpuls. Selv har han bagen full av frisbees, men for nybegynnere er det slett ikke nødvendig å handle inn i dyre dommer.

– Du får en rimelig startpakke hos XXL på Jessheim for noen hundrelapper, sier Sturla.

– Vi kan ikke bare ta med oss en frisbee som vi har brukt på stranden?

– Nei, den er for lett og for myk i plasten, sier Øino Hallås, som forklarer at det finnes forskjellige typer frisbee for forskjellige lengder – og at de tre vanligste er nærspill, mellomdistanse og langdistanse.

– Du klarer deg med tre i starten, sier han.

Som golf

– Reglene, da?

– De samme som i golf. Forskjellige hull har forskjellig par, og par er antall kast du kan bruke.De fleste i denne parken er par tre. Det vil si at du får tre forsøk på å havne i kurven på tilmålt par. Og den som bruker færrest kast på en runde en den rundens vinner, sier talsmannen for frisbeeklubben.

PS! Takk til Janne K. Øiberg for lån av bilder fra parken.