Kom og ta et kunstnerisk dypdykk

Romeriksutstillingen har inntatt Jessheim. Her får du rundt 100 sanseinntrykk hvis du overvinner dørstokkmila. 

Romeriksutstillingen er et samarbeid mellom Lørenskog og Ullensaker kunstforeninger, og det er 18. gang at profesjonelle kunstnere og amatører blir antatt og kunsten deres blir satt sammen til en helhetlig symfoni av sanseinntrykk, uttrykk og – kanskje – ett og annet vi som betraktere ikke forstår.

Kunstverkene som presenteres er valgt ut av en jury etter streng bedømmelse og krav om å ha et høyt nivå. Interessen for å delta har i alle år vært stor. I år er 95 arbeider antatt av i alt 365 som ble innlevert.

Høyt nivå

Både maleri, tegning, grafikk, skulptur, foto og tekstil er representert i utstillingen. Flere av Ullensaker kunstforenings medlemmer slapp gjennom juryens nåløye og deltar  med sine arbeid.

– Det er knallhardt å bli antatt til Romeriksutstillingen, sier fungerende leder i Ullensaker kunstforening Roald Nilsen, som også understreker at dette en en sjelden anledning for amatører og profesjonelle til å krysse spor og bli antatt på verk og ikke navn.

FØRSTEKLASSING: Randi Finseth er antatt med dette bidraget.

Plukkes anonymt

Det leveres nemlig anonyme bidrag (juryen plukker ut nummer og ikke navn) og på den måten stiller kunstnerne på like linje.

– Vi ser at det er stor iver etter å bli antatt, så dette er et viktig utstillingsvindu for for kustnere på Romerike, sier Nilsen.

Også blant de utøvende i kunstforeningen er det rift om å bli antatt, og morsomt er at Elena Olejnikova Olsens “Jerv” ble solgt under åpningen av Romerikesutstillingen i Lørenskog.

SOLGT: Elena Olejnikova Olsen sitt bilde ble solgt under åpningen. 

– Stor stas, sier Roald Nilsen om salget.

Romeriksutstillingen 2018 består av:

  • 56 malerier
  • 11 tegninger
  • 9 grafiske arbeider
  • 14 fotografier
  • 3 skulpturer
  • 2 tekstilarbeider

Utstillingen i galleriet på Jessheim åpner lørdag 14.00, og det er Øyvind Straume som står for den offisielle åpningen.