Unge helter klare for store oppgaver

Musikkelevene ved Jessheim videregående skole har øvd intenst for å bli klare til å spille med Trine Rein og Maria Haukaas Mittet foran en snart utsolgt storsal i Ullensaker kulturhus.

Hvis du ikke har kjøpt billett til støttekonserten “Heroes” må du skynde deg, for det er ikke mange ledige seter igjen i Kong Rakne til kveldens konsert.

Både skoletiden og fritiden har de siste ukene gått med til forberedelser for den unge gjengen fra Jessheim videregående skole. Det blir sånn når du skal stå på scenen med rutinerte artister.

Stor stas

Det er klart det er stor stas å få prøve seg med de proffe, selv om det jo er en viss sjanse for å bomme, sier Morgan Lindholm (18).

Nå er det ingen vei tilbake, for 19.00 i kveld så braker det løs i Kong Rakne. Der stiller en rekke artister opp gratis til inntekt for et prosjekt som støtter palestinske og syriske flyktningebarn og unge i Libanon.

JS natt juni artikkel

På scenen står Amund Maarud, Trine Rein, Sol Heilo, Unni Wilhelmsen, «Bettan» og Maria Mittet Haukaas, samt to lokale band Lo-Fi Voodoo Fii og The Husbands – og tredjeklassingene ved musikklinja på Jessheim videregående skole.

LES: Vil fylle kulturhuset for Storsve og Bargs hjertebarn

Ydmykhet

Jessheimpuls har snakket med Petter Barg kvelden før kvelden, og han har følgende beskjed til dem som har kjøpt billett eller heier på annet vis:

– Det meste er i rute, og at det ligger an til full sal gjør meg og Vegar ydmyke og takknemlige, sier Barg.

Ikke kjøpt billett? TRYKK HER

– Kort om musikkprosjektet i Libanon, Petter?

– Vi har etablert en musikkskole i flyktningleiren Rashidieh i Libanon. Her får barn og unge lære seg instrumenter, men også sang og dans og teater. Det å få drive med musikk er mentalt helse, og dette fellesskapet utgjør en oase i en ellers til dels håpløs hverdag. sier Petter Barg.

LES: Gode hjelpere i toner og gjerning

Foto: Emil Solberg Setsaas