200 kasser jul ser dagens lys

Bruktbutikken til Røde Kors er snart i julens drakt. Og i år blir det julemesse i egne lokaler.

50 kasser jul er pakket opp av frivilliggjengen i bruktbutikken til Røde Kors. Torild Pettersen står med huet ned og stjerten i været i en container mens Kari Alman-Kaas (bildet) har kontroll på sesongens første julebord innendørs.

– Det står 150 kasser med julerelatert nips og sjeldenheter oppe på hemsen, sier Alman-Kaas, som kan berette at det for første gang legges opp til julemesse i egne lokaler i Magasinleiren.

– Vi har vært en del av julemessa på Herredshuset, men i år forsøker vi en ny variant og holder åpent mellom 12.00 og 17.00 i våre egne lokaler lørdag 1. desember, sier Kari Alman-Kaas til Jessheimpuls.

Kupp i fleng

– Og da vanker det kupp?

– Det vanker i hvert fall fine ting og gjenstander som vi har samlet gjennom hele året, og jeg kan allerede nå røpe at det er noen skikkelige godbiter blant varene, sier Kari.

– Hvordan har nyvinningen med kafe i lokalene fungert?

– Bra, vil jeg si. Tilbakemeldingene vi har fått går på at det er blitt mer sosialt her, og folk er blitt bedre kjent med hverandre.

Tjuveri

– Og så har det vært oppslag i lokalavisene om at folk stjeler varer og bytter prislapp. Har det bedret seg?

– Folk vet i hvert fall at vi følger med og observerer, så håpet er at det har preventiv effekt. Bukt med problemene får vi nok aldri fullt og helt.

– Bruktbutikken har vært en pengemaskin i den forstand at man får inn over millionen hvert eneste år?

– Etter noen dårlige uker tidligere i høst, så er vi nå oppe og snuser på budsjettet igjen. Vi har rundet 932.000 kroner, så vi går over millionen i år også, sier Torild Pettersen fra containeren.

Gaver til folket

Vi skal skynde oss å legge til at pengene som kommer inn i bruktbutikken finner veien ut igjen, i form av gaver til formål som kommer lokale lag og foreninger og andre gode formål som favner fellesskapet til gode.

Så langt er det delt ut gaver for 200.000 kroner til gode formål. Og søknader kommer stadig inn til Røde Kors sin bruktbutikk.

Bruktbutikken tjuvstartet julen allerede forrige torsdag, og den glade høytid fortsetter hver torsdag fram mot jul fra 17.00.

– Og ikke glem julemesse lørdag 1. desember, avslutter Kari Alman-Kaas.

LES: Nyheter i bruktbutikken