Vil løfte Ullensaker opp som lokasjon for film

Yezzfest artikkel

Aladdin Alisic (24) er i ferd med å etablere seg som filmskaper. Han etablerer filmselskapet sitt her blant annet for å løfte fram Ullensaker.

Den 24 år gamle filmskaperen er bosatt på Kløfta, men London er like mye hjemme for ham som Ullensaker er det. Gjennomført skolegang og nettverket innen filmbransjen han forsøker å bygge seg opp i gjør at han farter mye til verdensmetropolen på de britiske øyer.

– Men vi er i ferd med å etablere et selskap her i Ullensaker nå, sier Alisic til Jessheimpuls.

Og planene stopper ikke der. For den ambisiøse unge mannen er målet å være en del av større produksjoner – spillefilm eller TV-serier – innen fylte 30 år, og han lever, puster og tenker film og finansiering og det å finne veier til målet hver eneste dag.

Jeg visste at film er mitt medium allerede som barn

London

– Litt om veien til å bli profesjonell filmskaper?

– Jeg har bilder av meg selv som liten gutt der jeg går med kamera, så jeg har egentlig visst at det er film som er mitt medium å uttrykke meg med, og etter videregående skole i Lillestrøm – der jeg ikke kan fullrose lærerne Stian Green og Øyvind Granborg sin innsats for å pushe meg til å bli bedre enn jeg trodde jeg kunne bli – så tok jeg ett år på NISS (Nordisk institutt for scene og studio) før jeg studerte fire år på Met Film School i London.

TRAILER: Dette er traileren til Aladdin Alisics eksamensfilm i London. Kortfilmen heter “Forsaken”.

– Ikke studier i Norge?

– Jeg var helt klar på at jeg ville studere utenlands, så da ble det London for min del.

Western

Aladdin er sammen med to andre i ferd med å etablere et filmselskap (Three Wishes Productions) i Ullensaker, og noe av ambisjonen er som nevnt å løfte fram Ullensaker som lokasjon og – forhåpentlig – som et bra sted å skyte filmer.

ULLENSAKER: Se traileren til kortfilmen “Flicker”, en kortfilm som i sin helhet er filmet i det gamle og nedlagte renseanlegget utenfor Jessheim. 

– Du er allerede i gang?

– Jeg har filmet noen prosjekter her allerede, og vi er i god gang med å jobbe fram et prosjekt som jeg håper kan bli en westernfilm. Vi har allerede filmet noe i området Kløfta, og tanken er at det vi har kan bidra til å selge inn prosjektet slik at vi får finansiert og realisert prosjektet. Noe av det vi har filmet er bra.

Klar for oppdrag

“FORSAKEN”: Fra filmingen av “Forsaken”. Det er ordentlig opplegg når unge Alisic skrider til verket. 

– Men firmaet dere starter opp tar andre oppdrag?

– Noe av tanken er å finansiere filmprosjekter med andre typer oppdrag fra firmaer som ønsker reklamefilm eller band som vil ha musikkvideo. Og – uten at jeg vil framstå som blærete – jeg garanterer at kundene får veldig mye igjen for pengene hvis de ønsker å bruke oss, sier Aladdin.

– Hvordan?

– Det handler rett og slett om at vi er vant til å få mye ut av lite, så pengene rekker langt. Det er målsettingen også. Det handler mye om kreative løsninger.

Ung kunst

UNGE FILMSKAPERE: Her er Aladdin Alisic og gjengen med ungdommer som 15. november skal vise fram sin kunstfilm. 

Aladdin Alisic roser Ullensaker kommune sitt engasjement overfor unge folk, og han er involvert i prosjektet “NåDa”, et samarbeidsprosjekt mellom Ullensaker kunstforening, Jessheim videregående skole og Ullensaker kommune om samtidskunst og kulturarv for ungdom i alderen 12–18 år.

– Det har vært veldig spennende, og jeg er imponert av det ungdommene jeg har jobbet har fått til?

– Hva har dere gjort?

– Vi har laget en kunstfilm som tar for seg radioens historie, og jeg er veldig stolt av resultatet. Folk må komme på åpningen av hele utstillingen 15. november!

Offisiell åpning av utstillingen “NåDa” er 18.00 torsdag 15. november, og kunstuttrykkene er kunstfilm, radioutstilling, kunstinstallasjoner, malerier og fotografier. Ullensaker er en av 10 norske kommuner som er med på dette prosjektet innen samtidskunst.

– Hvordan ser din nærmeste framtid ut, Aladdin?

– Jeg reiser snart en snartur til London igjen, men ut over det så blir det å jobbe videre med western-prosjektet og finansiering av det. Jeg jobber også med noen andre prosjekter, men de er foreløpig på skrivestadiet. Den langsiktige målsettingen er å lage filmer som jobbes fra her i området.

FERIE: Denne filmen laget Aladdin Alisic da det var påskeferie under studiene. Det meste er selvgjort i filmen, og dette er traileren.

Fakta Aladdin Alisic

  • Ung filmskaper som er i ferd med å etablere eget filmselskap på Kløfta
  • Utdannet ved Met Film School i London
  • Kortfilmene hans har vært en del av 15 filmfestivaler utenlands og filmene har vunnet åtte premier
  • 24-åringen har ambisjon om å være involvert i spillefilmer og TV-serier før fylte 30 år
  • 15. november skal en kunstfilm han har bistått med i et ungdomsprosjekt i Ullensaker vises for første gang
  • Selskapet Three Wishes Productions tar reklameoppdrag og garanterer at kunder får mye igjen for pengene