Voldsom fart fra aller første sang

Emma Steinbakken (15) skulle bare gi ut sin første sang uten for mye oppstyr. Så ble sangen ukens utvalgte på P3.

På en liten uke har sangen “Not Gonna Cry” snart passert 60.000 lyttinger på Spotify på noen få dager, og det stopper ikke der for unge Emma Steinbakken. Hun har mer musikk i ermet, og medvinden hennes aller første sang har fått er lett oppsiktsvekkende for den unge artisten som er på samme selskap som tunge navn som Karpe (de kaller seg bare Karpe og ikke Karpe Diem lenger), Marit Larsen, Emilie Nicholas og Cezinando.

– Managementet og jeg ville ikke lage så mye fuzz rundt denne første sangen, men så ble den plukket ut som ukens utvalgte hos Nrk P3. Da ble det litt oppmerksomhet rundt den.

15-åringen fra Jessheim har skrevet dikt og små historier så lenge hun kan huske, og ifølge de voksne har hun nynnet og sunget fra før hun kunne snakke. Og hun har alltid elsket å stå på scenen, noe hun fikk en bekreftelse på da hun kapret en av hovedrollene i “Annie” som Romerike Musikkteaterskole satte opp i 2017.

Tilfeldig

– Det var egentlig litt tilfeldig at jeg fikk den rollen. Jeg har aldri drevet med teater og sang i organiserte former, men det var sykt gøy å spille i “Annie”, sier Emma til Jessheimpuls.

JS natt juni artikkel

Og nå er det utgivelse av egen musikk?

– Ja, på mange måter litt tilfeldig det også. Jeg kom i kontakt med de rette folkene via en sommerfest sammen med familie og venner. Der sang jeg, og Guttorm Raa – som da jobbet hos Warner Music – var til stede. Vi kom i snakk og jeg stilte mange spørsmål om musikkbransjen og sånne ting. Guttorm kom og så forestillingen “Annie”, og det endte med at han ble manageren min, sier Emma.

– Annerledes pop

– Hvordan vil du beskrive musikken din?

– Det er pop, men jeg vil beskrive den som litt annerledes pop. Tekstene er personlige og ærlige.

– Du lager melodier også?

– Det er andre – Skinny Days – som har laget melodien til denne sangen, men jeg har vært med på og kommet med innspill underveis i produksjonen, sier Emma, som går siste året på Nordbyungdomsskole.

– Musikk, dans og drama på Jessheim videregående neste år da?

– Nei, jeg skal gå studiespesialisering.

Booker for neste år

– Planene framover nå?

– Jeg har jobbet en god stund med sanger i studio, så det kommer mer musikk etter hvert.

– Opptredener også?

– Det eneste jeg kan gå ut med nå er at jeg opptrer på Odderøya Amfi i Kristiansand i august neste år. Men det er andre ting på gang også, sier Emma.

På Odderøya står blant andre Karpe, Kjartan Lauritzen, Bendik (som blant annet har gjestet både Jessheim og Lillestrøm tidligere, red.anm.) og Lemaitre.

Har god tid

– Planen videre er rett og slett at Emma skal lage mer musikk. Hun tilbringer nå mye tid i studio med produsent Ole Torjus Hofvind – han produserte blant annet Cezinandos siste album “Noen ganger og andre”, sier Trine Jacobsen i plateselskapet Little Big Music.

– Ambisjonen er å slippe mer musikk i tiden som kommer, og det jobbes med  å stable et solid liveoppsett på beina. Det blir nemlig noen konserter i 2019, fortsetter Jacobsen.

– Vi tenker langsiktig. Emma er ung og har absolutt ikke dårlig tid.

– Hva er hennes fortrinn?

– Emma har en formidlingsevne utenom det vanlige, og stemmen og timingen og vesenet hennes er vanskelig å ikke feste seg ved, avslutter Jacobsen.

FØRSTE SINGEL: Her kan du se musikkvideoen til Emma Steinbakkens debutsingel “Not Gonna Cry”.