Rytmisk reisende i 50 år

Travelin’ Storband har sådd og høstet rytmer lokalt i 50 år. I kveld er det jubileumskonsert.

Travelin’ så dagens lys i 1968 fordi Frithjof Sandvoll ønsket å skape et alternativ til korpsmusikken på Øvre Romerike. Sandvoll ønsket seg musikk som lå mer i terrenget til jazzen.

Slik ble det, og i 2018 er det fortsatt storbandjazzen som ligger som musisk bakgrunn for det Jessheim eget storband bringer til torgs og scene.

Hard kjerne

–  Vi er en hard kjerne på 10-12 voksne som sammen med ungdommer spiller musikk i storbandtradisjonen, funk og 70- og 80-tallsmusikk, sier Christian Andresen. Han ble med i storbandet 2012 og er i dag leder. Musikalsk leder er Petter Barg.

JS natt juni artikkel

Unge folk

“T” FOR TRAVELIN’: Travelin’ storband er en institusjon i Ullensaker. Christian Andresen (t.v.) er leder. Ungdommene Lars F. Jahren, Theodor Hansvold og Brage Sigerstad trives godt.

– Men hva er det som gjør at unge mennesker er fast inventar i storbandet?

– Vi synes det er kul musikk og godt miljø i Travelin’, sier trioen Lars F. Jahren, Theodor Hansvold og Brage Sigerstad, som spiller henholdsvis piano, trombone og saksofon.

– Dere blir hørt også?

– Ja, vi føler at vi får gjennomslag for en del av forslagene, smiler trioen.

– Hvor ofte spiller dere ute?

– Vi spiller i gjennomsnitt to til tre jobber i semesteret, og vi har etter hvert fått en fast fanskare som er lojal og stiller opp når vi inviterer til konsert, sier Andresen, som sier Jessheimdagene i mange år har vært fast konsert på programmet for storbandet.

GRUNNFJELLET: Trompetrekka er kontinuitetsbærere i Jessheims eget storband. Der har det vært få utskiftninger de siste årene.

Konsert i kveld

– Vi har også booket oss inn på kulturhuset flere ganger, og det er noe som er fristende å gjenta, legger lederen til.

I kveld – torsdag – er det Kulturbanken Kreti & Pleti som er scenen for storbandet. Med på laget er vokalist Margrete Augdal og solist solist Øystein Ølnes.

Det er ventet å bli fullt hus, og konsertstart er 19.30. Billetter er i salg.

75-ÅRGANGEN: Travelin’ storband anno 1975.