Starter turneen på Jessheim – der hun spilte inn julealbumet

Trine Rein starter sin serie med julekonserter her på Jessheim. Hvorfor? Fordi juleplaten hennes er spilt inn i Jessheim kirke. 

Allerede i morgen – onsdag 28. november – står Trine Rein og julemakker og operasanger Eli Kristin Hansveen foran publikum i Jessheim kirke. Det er sjette gang Rein er på runde i norske kirker før jul, men det er aller første gang hun har med seg et album med julesanger i kofferten. Og det er spilt inn i nettopp Jessheim kirke.

– Hvorfor åpner dere på Jessheim, Trine?

– Vi starter på Jessheim fordi vi likte oss veldig godt her i fjor. Det var full kirke og høy stemning.

– Derfor var det også så fint å spille inn det nye live-albumet vårt her. “Julegaven Live” er kun er tilgjengelig på konsertene våre. Vi har hatt hele innkjøringsperioden vår her i år, og vi ser veldig frem til premieren, sier Rein til Jessheimpuls noen dager før hun legger i vei for å gjennomføre hele 32 konserter på under en måned.

JS natt juni artikkel

Trine Rein har tidligere i høst spilt utsolgt konsert i Kulturbanken samt at hun var med og bidro under støttekonserten “Heroes” i slutten av oktober.

Konserten i Jessheim kirke begynner 17.30.

Annet kirkesnadder

Jessheim kirke inviterer til annet musikalsk julesnadder fram mot jul også:

30. november kan vi komme i julestemning med Ullensaker Show Choir, Velkommen til en hyggelig kveld med kjente og kjære julesanger. Vi vil også ha et lite loddsalg, med mulighet for å vinne flotte premier. Konserten varer ca 1 time. Inngang 100 kr, barn under 6 år gratis. Billetter kjøpes i døren.

4. desember inviterer The Real Choir til konsert i Jessheim kirke. The Real Choir fyller 15 år! Årets konsert byr på flere musikere og mange nye låter. Konsertstart 19.00.

7. desember blir det konsert med kirkekoret Voce og SAS Janitsjarorkester. Denne adventskonserten er blitt en tradisjon. I år er operasanger Petter Simonsen solist med korpset. Njål Enger dirigerer SAS og Jorunn Aasen Devold dirigerer Voce. Ved orgelet sitter Svein Tormod Bekkhus. Konsertstart 20.00. Inngang 150 kroner. Barn under 12 år gratis inngang.

Lørdag 8. desember: Damekoret Crème Fraîche og pianist Wollert Krohn-Hansen inviterer til stemningsfull Mariakonsert i Jessheim kirke9.00. Konserten vil ha fokus på Maria, den unge jenta fra Nasaret som får sitt liv totalt forandret når engelen Gabriel forteller at hun skal føde et hellig barn. Vi følger Maria i ventetiden frem til hun blir mor til verdens frelser og konge i en stall i Betlehem. Konsertstart 19.00. Inngang: 200 kroner (100 kroner for barn under 12 år).

12. desember er det Ullensaker korforening som inviterer til adventskonsert i bykatedralen. Det blir julejazz med kjente og kjære julesanger. Medvirkende, er blant andre Wollert Krohn-Hansen. Konsertstart 19.00. Inngang 150 kroner.

13. desember –  på selveste Luciadagen – tennes det lys og lyttes til korps og kor i kirken. Sørum Musikklag med dirigent Ray Farr, Kisakoret med dirigent Geala Solhaug og Voce med sin dirigent Jorunn Aasen Devold. Start er 19.30.

17. desember inntar Romerike folkehøgskole Jessheim kirke med et kor bestående av intet mindre enn 50 personer. Konsertstart 19.00.

20. desember blir det julero i kirken. Hovin menighet inviterer til stemningsfull julekonsert i innspurten. Vi åpner dørene til en konsert med variert repertoar med dyktige sangere og musikere, og håper å tilby en vakker konsert! Gratis inngang. Medvirkende: Ingelin Dahl Helbø, Erland Helbø, Wollert Krohn Hansen, Ingrid Berg Mehus, Stig Sydtangen, Charles Eeles, Good Vibrations og andre.  Konsertstart 19.00.

Ullensaker kulturhus

Ullensaker kulturhus pleier å ha tungt og fyldig juleprogram. Det er tilfelle også i år:

Lørdag 1. desember blir det to forestillinger med juli i Blåfjell klokka 13. 00 og 16.00.

5. desember kommer Elisabeth “Bettan” Andreassen tilbake til Jessheim. Hun har med seg Øivind Blunck, Reidun Sæther og Trond Nagell-Dahl. Showet selger bra.

9. desember kommer tradisjonen tro Gråtass til Jessheim. Dette er fast oppmøte for mange ullsokninger.

11. desember blir det kulørt stemning og garantert klang i vokalmikrofonene. Da kommer Oslo Gospel Choir til Jessheim for å holde to konserter. Disse pleier å bli utsolgt.

13. desember blir det et besøk i jazzens grenseland. Da kommer Hilde Louise Asbjørnsen og hennes Christmas Orchestra til Herredshuset for å smyge inn litt julestemning.

16. desember skal Ullensaker kulturskole vise hva de har lært gjennom høsten.

Og 19. desember og 20. desember er det Jessheim danseskole som inntar scenen med innøvd koreografi og juleshow.

LES: Program Ullensaker kulturhus

Kulturbanken Kreti & Pleti

Lørdag 1. desember blir det en slags julekonsert med Jane Doe, Lo-Fi Voodoo og Slagerkameratene – noen egne sanger og noen julesanger folk risikerer å ha hørt før. Men kanskje ikke. Konserten selger godt.

Lørdag 8. desember blir det julesol i Kulturbanken. Da returnerer Jessheim-vennen Sol Heilo og hennes kvartett.. Dert garanteres et sprudlende band som gir deg en glad julefølelse.

Lørdag 15. desember blir det nissefest i jazzland med The Husbands, som denne gangen skyggebokser med musikken til John Coltranes 60-talls kvartett. Bandet søker å videreutvikle denne musikken, uten at det skal legge noe press på saksofonist Roger Rønning. Det blir også gjesteartister. Den stilsikre rockegitaristen Knut Erik Paulsen blir med på et par nummer, og det blir et smakfullt gjenhør med vokalist Margrete Augdal.

27. desember inviterer – tradisjonen tro – Stian Haslie og Stian Borgen til juletrefest i Kulturbanken. Det blir gjester (hvem vites ikke i nuet) og det blir jam etter konsertslutt. Konserten pleier å bli utsolgt.

LES: Kulturbanken på Facebook

Svovelstikker selger

Lørdag 8. desember: Romerike Musikkteaterskole henger i stroppen denne høsten. Musikalen “Hairspray” solgte mange billetter i Kong Rakne, men nå er det nybrottsarbeid og oppsettingen “Piken med svovelstikkene” i Ullensaker kirke som står for døren. Romerike Musikkteaterskole iscenesetter eventyret med nyarrangert julemusikk som får hele familien i riktig julestemning. Humor og fin musikk balanserer godt budskapet i fortellingen.

LES: Romerike Musikkteaterskole på Facebook

Tradisjonsrik korpskonsert

12. desember: vi minner også om gratis julekonsert i regi av Jessheim, Hovin og Mogreina Skolekorps.  Tradisjonen tro blir det julekonsert i forbindelse med siste øvelse før jul. I år har vi denne i Ullensaker Kirke. Både aspirantkorpset, juniorkorpset og hovedkorpset bidrar til å komme i god julestemning! Det er gratis inngang. Pepperkaker fra 18.00 og konsertstart 18.30.