Ny vri på julegateåpningen i år

For første gang blir det tenning av julegran på rådhusplassen, og på torget blir det julemarked i helgene gjennom adventstiden.

Ullensaker kommune, Jessheim storsenter og frivillige er involvert i juleforberedelsene i Jessheim sentrum i år, og det medfører noen praktiske endringer når vi snakker om lokasjoner for det som skjer i sentrum søndag 2. desember.

Frivillige pådrivere har i mange år jobbet for å lage julemarked på torget i Jessheim sentrum, litt som andre byer i Norge og Europa.

– I år får vi det til. Det blir boder og julestemning, sier søskenparet Hans-Petter og Marianne Trondsen til Jessheimpuls. Hans-Petter har framskaffet boder, og driftsavdelingen til storsenteret har jobbet hardt med å sette dem opp samt gjøre det koselig med lyssettingen.

12 boder, med det som i all hovedsak blir mat med tilsnitt av jul, danner rammen for det som skjer de fem helgedagene julemarkedet blir å finne på torget: 2. desember, 8. desember, 9. desember, 15. desember og 16. desember. Halmballer, bålpanne og det man håper blir lun julestemning og et avbrekk fra den kommersielle julehandelen er ambisjonen med julemarked på torget.

JS natt juni artikkel

Programmet

Programmet for selve åpningen av julegata og tenning av julegran er.

  • 16.15 Ullensaker Janitsjar skaper god stemning med musikalsk underholdning på Rådhusplasssen
  • 16.15 Smak på Ullensaker Lions deilige julegløgg i Passasjen
  • 16.15 Lykter til Nissetoget: folk oppfordres til å ta med egne lykter eller Lucia-lys til Nissetoget og julegatetenningen. Om dere ikke allerede har, kan dere få kjøpe elektriske lys i passasjen (50,- hvor inntektene går til Frelsesarmeen).
  • 17.00 Avmarsj Nissetoget. Nissetoget ledes av Jessheim Hovin Mogreina skolekorps og går fra Rådhusplassen – Furusethgata til Jessheimkrysset – Storgata, hvor ordfører Tom Staahle teller ned for tenningen av julegata – Rådhusplassen.
  • 17.30 Ankomst Rådhusplassen hvor det blir gang rundt juletreet med underholdning, før alle er med og roper på julenissen

Kunst og husflid

Ullensaker kunstforening arrangerer også juletorg inne på galleriet de nevnte datoer. Rundt  30 personer deltar med sine produkter, både kunstforeningens egne medlemmer og andre.

Galleriet blir fylt med et stort mangfold innen kunst, husflid, kunsthåndverk, i alle prisklasser.

Ullensaker husflidslag har skaffet seg husrom inne på Jessheim storsenter gjennom julemåneden. Der selger medlemmene – drøyt 30 i tallet – sine egne produkter helt fram til 20. desember. Pop up-butikken til husflidslaget følger storsenteret sine åpningstider gjennom julemåneden, helt fram til 20. desember, som nevnt.

Sol på torget

Været får man ikke gjort noe med, men det som er helt sikkert er at det blir Sol på torget på dagtid lørdag 8. desember. Da er nemlig Sol Heilo tilbake på Jessheim for å holde konsert i Kulturbanken på kveldstid. Men hun tar med seg musikantene sine og spiller på julemarkedet  ute i sentrum 15.00 lørdag. Det blir musikk fra filmen “Kutoppen” live i sentrum. Kveldskonserten er 21.00 den samme kvelden. Billetter er i salg.