Cato oppsummerer Kisa-året

Yezzfest artikkel

Cato Strømberg mener klubben i sin helhet har løftet seg denne sesongen – og da snakker han om både bredde og elite. Men hva viser framtiden?

Strømberg sitter på Jessheim stadion og oppsummerer. I den grad han sutter på karamellen mens han ser ut på rimfrost og vinterkulde, så er ikke det mange sekundene om gangen. Dels fordi han ser framover og dels fordi han snakker på ut- og innpust.

– Jobben med å ta små steg for å etablere oss i toppen av norsk fotball pågår hele tiden, sier Cato til Jessheimpuls, vel vitende om at det alltid vil være en viss støy når det kommer til bredde kontra elite. Sånn er det i alle klubber. Også i Ull/Kisa.

Godkjent anlegg

– Anlegget vårt er nå dimensjonert og godkjent for spill i elitedivisjonen, så et eventuelt opprykk ville vi håndtert, sier Cato, som ville ønsket seier over Sogndal i kvalifiseringen velkommen. Det var et bittert tap på overtid. Tapet smerter fortsatt noen dager etter at opprykksdrømmen ble torpedert på overtid i Sogndal.

– Men dette handler også om å løfte klubben som helhet, og det føler jeg at resultatene viser at vi er på god vei til å gjøre: rekruttlaget rykket opp og spiller nå i samme divisjon som Eidsvold Turn og Hønefoss, damelaget vårt rykket opp og vi har gode resultater og i aldersbestemte klasser. 14-årslaget vårt på guttesiden vant KM, og både 13.- og 15-årslaget har gjort seg bemerket der ute i fotballterrenget, sier Strømberg.

– Og a-laget vårt spilte kvalifisering i fjor og i år, så alt i alt må jeg si at vi er fornøyd med tingenes tilstand.

Veien videre

– Veien videre, Cato?

– Ny trener vil være på plass i løpet av 14 dager. Det er i hvert fall noe jeg har et sterkt håp om, og vi har fått inn en person – Andreas Aalbu – som blir markedssjef i klubben fra 1. januar.

– Bygge relasjoner og jobbe med sponsorer?

– Ja, vi er nødt til å jobbe enda mer målrettet ut mot sponsorer og markedet for øvrig og da er jeg glad for at Andreas Aalbu kommer inn i den rollen, sier Strømberg, som sier at det å sette en organisasjon også handler om at klubben skal stå godt rustet den dagen han selv takker for seg.

Ting ugjort

– Hvor lenge er du med videre?

– Jeg føler at jeg fortsatt har ting ugjort i klubben, og jeg føler at jeg har mer å bidra med – ikke minst når det kommer til å bygge en sterk organisasjon internt. Men at vi trenger fornyelse også på ledersiden er jeg klar over. Jeg blir ikke yngre jeg heller, sier Cato.

– Det har vært litt støy rundt Truls Jørstad og Vegard Skogheim da det ikke ble forlengelse av kontraktene?

–  Å være leder betyr at det av og til må tas noen beslutninger som ikke er like populære overalt. Vi følte dette var riktig tidspunkt rundt det å ikke forlenge med Vegard, og vi takker han for god jobb i tre år. Med Truls hadde vi håpet å få han med i en annen rolle enn som spiller, men ønsker han lykke til i Hauerseter, sier Strømberg

By og klubb

– Hvordan ser du på samholdet mellom by og klubb?

– Jeg har tenkt mye på dette: hvordan skal vi få flere til å komme på stadion og gjør vi noe galt på dette feltet? Hamar, Kongsvinger og Mjøndalen – for å bruke dem som eksempler – har 1.100 personer på kamp samme hvilken divisjon de spiller i. Vi er ikke der på Jessheim, og dette handler blant annet om den fotballkulturen de har andre steder, sier Strømberg.

– Men jeg føler at vi er på gang. Vi ser at det er flere unge spillere og foreldre som kommer på kamp, og tiden jobber for oss når det gjelder å få oppslutning på hjemmekampene. Det jobbes godt blant supporterne våre, og supporterkulturen vil sette seg i større grad på Jessheim også.

– Gult og grønt i bybildet?

– Det er alltid lov å ønske seg mer involvering og synlighet i bybildet, og vi forsøker å være så synlig som mulig – i form av dugnadsjobbing og på andre måter. Men vi har begrensede ressurser her på stadion også.

– Hvordan ser framtiden ut, altså som i neste sesong?

– Jeg er optimist. Det handler om å ta nye steg hver sesong. Dette er ingen pølsebu lenger. Vi har en omsetning på 20 millioner kroner, så det er hard jobbing som gjelder hvis vi på et tidspunkt skal ha realistisk ambisjon om å være et lag i den øverste divisjonen. Men vi er på vei, den karamellen suger jeg på av og til, avslutter Cato Strømberg.