Musikklinja på Jessheim bidrar til Libanon-prosjektet

Avgangselevene som går på musikklinja ved Jessheim videregående skole er ute med årets cd-prosjekt. Overskuddet går til Libanon-prosjektet til Vegar Storsve og Petter Barg.

Elevene sitter og pakker cd-er manuelt i det Jessheimpuls svinger innom kontrollrommet der musikk spilles inn. I dag er den eneste musikken vi hører monoton pakking av 300 eksemplarer ung lyd fordelt på 8 egenskrevne sanger.

– Det er bare sanger vi har laget og spilt inn, sier Theodor Hansvold og resten av gjengen som øver og pakker for harde livet noen dager før slippkonsert på skolen.

– Mandag kveld er det plateslipp på skolen. Konsertstart er 19.00 og håpet er å fylle alle setene der konserten avholdes.

Sjangerspenn

ØVING: Therese, Lars, Tiril, Malin, Theodor og Brage (foran) gleder seg til slippkonsert.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

– Hva snakker vi av sjanger?

– Med åtte forskjellige låtskrivere blir det spennvidde, så derfor er det innafor å si at det er noe for enhver smak på albumet, er beskjeden ut til publikum.

Og faktisk er dette år nummer 15 i rekken der det slippes egen cd fra elevene på musikklinja ved Jessheim videregående skole, og det fysiske resultatet fra faget instruksjon og ledelse er noe de 16 involverte har lagt sin ære i. Tremda Productions står med andre ord inne for sluttproduktet elevene har hatt styring og kontroll på fra ide til gjennomført og ferdig produkt.

Spilt inn på skolen

– Albumet er spilt inn på skolen?

– Ja, alt er gjort her på skolen.

– Og overskuddet?

– Det går inn i Libanon-prosjektet som Petter Barg (som også er musikklærer ved Jessheim videregående skole) og Petter Barg, er beskjeden.

Avgangsklassen som gir ut cd var også en del av støttekonserten Heroes i Kong Rakne 28. oktober i år. De var husbandet til både Trine Rein og Maria Haukaas Mittet, i tillegg til å framføre Tiril Kirkemos egenskrevne sang “Bathtub Thoughts”, som også er å finne på albumet.

PAKKER: Andrine, Theodor, Tiril, Pia (delvis skjult), Daniel og Brage pakker album for harde livet. 

350.000 kroner

OPPSLUTNING: Det ble utsolgt Kong Rakne og 350.000 kroner til musikkprosjektet Petter Barg og Vegar Storsve brenner for i Libanon. Tore Kværner var initiativtaker.

Støttekonserten “Heroes” fikk for øvrig inn 350.000 kroner. Det var også ambisjonen til initiativtakerne Tore Kværner og Sol Heilo. Flere lokale musikere bidro – blant dem avgangsklassen som nå gir ut album – samt Elisabeth Andreassen, Amund Maarud, nevnte Heilo, Rein og Haukaas Mittet og Unni Wilhelmsen.

Vegar Storsve er i Libanon akkurat nå, og makker Petter Barg kan fortelle at rapportene vitner om stor glede blant de involverte i flyktningeleiren i Libanon.

– Dette betyr mye for dem som jobber og er involvert lokalt, sier Barg, som også var produksjonsleder under “Heroes” i oktober.

– Men mandag er det plateslipp for dette albumet?

– Det stemmer, og her har elevene selv holdt i alle tråder gjennom denne prosessen, sier Barg.

Og om elevene sjøl er fornøyde med albumet “Bathtub Island?

– Veldig, er dommen fra pakkegjeng og dem som jobber hardt i øvingsrommet.

Avgangselevene som har laget album er: Emil Setsaas, Mikkel Bordal, Morgan Lindholm, Tiril Kirkemo, Magnus Helin, Tobias Brandlistuen, Lars Folmer, Morten Bråten, Brage Sigerstad, Andrine Wennemo, Theodor Hansvold, Pia Tangen, Daniel Nordskag, Malin Sannerhaugen, Therese Eriksen og Yasmin Benmalek.

PS! På hovedbildet finner vi Malin, Theodor, Mikkel og Daniel.