Nå lukter det kaffe på stasjonen

Dørene åpnet i det stille i midten av forrige uke, men fra i dag er det full fart i kaffebaren på Jessheim stasjon.

– Det har vært utrolig morsomt å åpne dørene. Folk er utrolig positive, og de fleste kommenterer eller gratulerer med åpning. Mange forteller hvor mye de setter pris på tilbudet, så pendlerene har vært tydelige på at dette var ønsket og savnet, sier Miriam Halstvedt, en av de to som starter opp Stasjonen kaffebar i dag. Den andre gründeren er Helene Jellestad.

Den ærverdige stasjonsbygningen på Jessheim har stått livløs en god stund, men nå blir det lys i vinduene. Og senere i dag er det offisiell snorklipp og formell åpning.

Miriam Halstvedt og Helene Jellestad har vært i prosess med Bane Nor Eiendom om oppstart av en utvidet kaffebar, og nå er drømmen til de to driverne samt ønskene til mange kaffetørste pendlere blitt en realitet.

God respons

– Hva går de gode tilbakemeldingene ut på, bortsett fra at folk har ventet på varmt bygg og kaffe på morgenen?

JS natt juni artikkel
– Folk er glade for at bygget er pusset opp, tatt vare på, brukt og at de kan få dra nytte av det. De gir også uttrykk for at det er blitt veldig koselig her inne. Pendlerne setter stor pris på at de har et tilbud før de setter seg på toget. Det ble spesielt kommentert da toget ble forsinket andre dag, sier Miriam.

KOSELIG: De som har vært innom stasjonen sier det er blitt veldig trivelig her, sier Miriam Halstvedt.

Åpent hver dag

– Hva tenker dere rundt åpningstider?
– For øyeblikket har vi åpent fra 06.00 til 18.00 fra mandag til fredag, og mellom 09.00 og 16.00 lørdager og søndager.
– Det er mulig vi i januar velger å åpne litt senere lørdag og søndag, men det er vanskelig å si ettersom julen er unntak fra hverdagen og det er den vi erfarer nå, sier Halstvedt.

Dialog om parken

– Det har vært antydet at det kan skje noe med stasjonsparken for å gjøre den mer inviterende for barnefamilier og andre. Noe konkret nytt der?
– Ingenting konkret, men vi ønsker å ta den dialogen videre .
Så langt er det ansatt tre personer til å jobbe i kaffebaren, og utvalget det bys på er påsmurte bakervarer, smoothies og andre delikatesser.