Jessheimpuls flyr inn i 2019

HELGEPULS/KOMMENTAR

Jessheimpuls ruller inn i nytt år med god fart, stadig flere lesere og voldsom motivasjon med tanke på 2019. Her er våre mest leste saker siden oppstarten i april.

Vi visste kanskje ikke helt hva vi gikk til da Jessheimpuls så dagens lys tidlig i april. Det eneste vi visste var at den nye byavisa på nett skulle skrive om folk, lokal kultur, by- og stedsutvikling samt følge det politiske landskapet så tett som mulig. Miksen av denne type stoff ville forhåpentlig bidra til at vi er interessante nok til at mange nok ville henge seg på og lese oss fast.

Og – kanskje – ønsket folk å bruke Jessheimpuls som den foretrukne nyhetsformidleren – eller et relevant supplement – for Jessheim og det som skjer i byen vår?

Etablert oss

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

SMIL: Vi koster på oss et smil ved inngangen til 2019. 

Tallenes tale viser at Jessheimpuls er på god vei til å etablere seg som nyhetsformidler lokalt på Jessheim, i Ullensaker og – faktisk – deler av Romerike og Oslo (utflyttede ullsokninger?).

Tilbakemeldingene vi får i form av ros og konstruktiv kritikk er inspirerende og fungerer som bensin på tanken i vårt daglige virke: vi får høre at vi bidrar til at det er lettere å orientere seg, at vi bidrar til at folk følger med på det som skjer i politikken og at vi tidvis er morsomme og samlende i det stoffet vi presenterer på plattformen vår.

Vi siteres av andre medier lokalt og vi er blitt referert til i politiske saker, i leserbrev og fra talerstolen på rådhuset.

Dette gleder oss, for det er ikke bestandig like morsomt å være til stede når hovedutvalg, formannskap og kommunestyre samler seg til lange – og mange – møter.

2,3 milliarder kroner

Ansvaret våre politikere bærer på sine skuldre er massivt: Ullensakers politikere forvalter et budsjett på rundt 2,7 milliarder kroner. I tillegg eier kommunen mange bygg og eiendommer.

Kommunens budsjett forvalter et budsjett på ca 2.7 mrd pr år. I tillegg eier kommunen mange bygg og eiendommer som også skal forvaltes. I tillegg kommer vedtak som skal fattes for videre utvikling av Jessheim som by samt Ullensaker kommune – og det er kommunevalg der de folkevalgte skal slåss om posisjoner, flertall og synlighet fram mot september. 2019 blir hektisk.

Gledelig

Det mest gledelige for oss i redaksjonen er at ukentlige og daglige lesere har vært på stigende kurs helt siden oppstarten.

Ønske for 2019: Jessheimpuls begynner som nevnt å få fotfeste og god oppslutning som nyhetsorgan på Jessheim og i Ullensaker (vi har lesere fra hele Romerike og Oslo). De som har annonsert hos oss merker effekt, og vårt ønske for 2019 er at enda flere i det lokale næringslivet oppdager verdien og effekten av å annonsere i Jessheimpuls.

Så til sakene vi har publisert og laget i løpet av vårt korte liv som byavis. Gå gjerne inn og les deg opp på dem nå i romjulen.

Våre mest leste saker i 2019:

MEST LEST: Teksten om at det er 30 år siden unggutten Pål Korsmo gikk altfor tidlig ut av tiden er desidert mest lest på vår plattform. 

  1. Rød dag med anstrøk av blått om Pål Korsmo som døde 17 år gammel. 41.000 personer har lest denne teksten.
  2. – Ikke tull at vi kan gå tom for vann (drøyt 7.000 har lest denne saken)
  3. Velkommen til Jessheimpuls (6.000 har lest teksten)
  4. Hva skjer? (veldig mange lesere bruker denne guiden til å orientere seg. Og her kan folk legge inn arrangementer selv.
  5. Mannen som er helt ute – tekst om utekontakt Jan Wiktor Olufsen
  6. Eksperimentering med kjemisk dop i ungdomsmiljøet
  7. Rustrend bekreftet etter beslag
  8. Prissjokk på nye legevakta
  9. Ny vri på julegateåpningen i år
  10. Verdensaktør etablerer sin første norske butikk på Jessheim

Helgepuls

Mange tilbakemeldinger går på at lørdagsteksten vår har vært et godt grep. Hver lørdag forsøker vi å oppsummere uka som har gått eller ta for oss ett eller annet som ligger oss på hjertet. Både form og innhold ser ut til å ha appell der ute. Her kommer et lite knippe “Helgepuls”:

God helg.