Kaster seg ut i lettkledd tragedie

Ullensaker Teater inntar kulturhuset med sin mest ambisiøse forestilling noen sinne. Her kastes hemninger og klær.

Premieren er 18. januar, og Anne Brith Sandsnes og hennes stab er i ferd med å flytte inn i Kong Rakne. Teateret har leid storsalen ut januar, og nå er det de siste forberedelser og 11 forestillinger som står for tur.

– Sover du om natten, Anne Brith?

– Jeg gjør det, altså. Jeg har vært med på såpass mange oppsettinger at det er kontroll på nervene. Men jeg lurer på om det ikke begynner å krible litt ekstra i maven til de karene som skal stå foran på scenen og kaste klærne, sier Sandsnes til Jessheimpuls.

Bar stjert

“I blanke messingen” handler om seks arbeidsløse stålarbeidere som – etter å ha sett et plakat for et show med Chippendales – vil sette opp sitt eget show. Twisten er at denne arbeidsløse gjengen vil gå ett skritt lenger enn Chippendales. Gjengen på scenen ender opp i blanke messingen.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

– Men stykket handler om mye mer enn herremenn bar stjert?

– Ja, dette er jo først og fremst en historie om hverdagsproblemer i livene til hovedpersonene, og det er livssituasjonen som driver dem til det skritt å kaste klærne. Og det er relativt hektisk språkbruk i dette stykket. Jeg har selv rødmet underveis i prøvene.

Mer enn humor

– Dette kunne lett vært løst ved å lage enkel humor?

– Ja, det er det vi ikke gjør. Skuespillerne våre skal ivaretas hele veien. De bor jo her og dette er vi bevisst på at skal løses smakfullt og med verdighet, hvis du skjønner. Mange tror dette bare er for damene på grunn av lettkledde menn, men det handler om mye mer enn akkurat det. Men det er en forestilling for voksne.

Jessheim inn

 – Jessheim er skrevet inn i stykket?

– Ja, vi har lagt inn steder lokalt på Jessheim.

– Vi må snakke litt økonomi. Hvor mange seter er solgt?

– Vi har solgt opp mot 1.600 billetter, og vi har budsjettert med 3.200 solgte billetter.

DAMENE:  Birigitte Derås Bergset, Camilla Bergh, Michelle Gabathuler, Janne Vora og Trine C. Koppang. ALLE FOTO: KEN RONNY THOMASSEN

1,3 mill.

– Budsjettet er ambisiøst?

– Det er vår dyreste produksjon, og budsjettet er på 1,3 millioner kroner.

– Dine forventninger?

– Jeg grugleder meg. Jeg vet at billettsalget kommer til å gå bra; ullsokningene har en tendens til å være litt trege på avtrekkeren, men dette løser seg fint det. Nå handler det om å få satt detaljer og andre ting på scenen i Kong Rakne, så det blir en intensiv periode fram mot premieren 18. januar.

FRONTMENN: Eirik Jahren Røine og Magnus Hoofgaard har sentrale roller i stykket. 

“Footlose” i 2020

– Men ferske nyheter for framtiden er lansert?

– Ja, vi har fått lisens til å sette opp “Footlose”, og der begynner vi med påmelding om ikke lenge. Men nå er det først og fremst “I blanke messingen” som tar det meste av tiden vår.

– Hvor mange forestillinger?

– Kapasiteten på kulturhuset er sprengt, så vi hadde bare mulighet til en uke. Det blir 11 forestillinger.

Med premiere 18. januar.

PS! Personene på hovedbildet er Stian Tranung, Eirik Jahren Røine og Ulf “Uffe” Johansson.